У Луцьку хочуть заборонити будувати багатоповерхівки

3
9
У Луцьку хочуть заборонити будувати багатоповерхівки
В обласному центрі Волині хочуть запровадити монаторій на будівництво нових будівель та споруд.

Про це стало відомо у понеділок, 9 грудня, на брифінгу управління містобудування та архітектури.

Начальник управління містобудування та архітектури міськради Веніамін Туз повідомив, що вже цього четверга може відбутися позачергова сесія міськради, на якій розглянуть проєкт рішення про введення монаторію на багатоповерхове будівництво на території Луцька.

Під монаторієм розуміють, що припинять видавати дозвільні документи на будівництво. Ті забудовники, які вже отримали ці папери, можуть продовжувати свою діяльність.

«Ми зараз бачимо, що місто вичерпало можливості для свого розвитку. Останні п’ять років будівництво заходить в ті межі, де не було заплановано по генеральному плану. Багатоповерхівки виникають там, де раніше були заводи. По суті, в Луцьку зараз немає ділянки для будівництва багатоквартирного будинку. Єдине рішення – зносити щось. А нам треба планувати школи, дитячі садочки», – коментує посадовець.

За словами Веніаміна Туза, монаторій триватиме приблизно до кінця весни 2020 року. За ці місяці спеціалісти проведуть ревізію стану, що дозволить планувати перспективу будівництва на декілька десятків років.

«За цей час мусимо провести досить серйозну аналітичну роботу, аби зрозуміти скільки і де нам потрібне багатоквартирне житло. Монаторій триватиме до затвердження генплану», – додав Туз.

Веніамін Туз каже, що питання напрацьовувалося протягом року. Забудовників попереджали про таке рішення міської влади.

«Ми попереджали, що будемо вживати таких засобів, бо бачимо, що діалоги не дають результат. Ми будемо давити на забудовників, аби показати позицію Луцької міської ради. Нам треба розвиток міста, а не розвиток їхнього бізнесу», – наголосив начальник управління містобудування та архітектури міськради.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А коли посадять Козлюру що хоче загадити Старе місто
Відповісти
хватить вже тих курятників багатоповерхових ліпити кругом! зробили з міста якийсь Шанхай!
Відповісти
Хм цікава позиція,міська влада буде давити на забудовників,дуже цікаво,а хто ж тоді дає дозвіл на будівництво?!
Хочете розвивати місто будуйте в ширину ,вишків ,прилуцьке розбудовуйте,а не в центрі все "заліплювати".
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні