--> Вчені з'ясували, чому людям шкідливо спати із ввімкненим світлом | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Вчені з'ясували, чому людям шкідливо спати із ввімкненим світлом

0
1
Вчені з'ясували, чому людям шкідливо спати із ввімкненим світлом
Команда японських фахівців поділилася результатами нещодавно проведеного дослідження, спрямованого на визначення найбільш небезпечних наслідків від сну із ввімкненим світлом.

Про це інформує Ukr.Media.

Раніше вчені припускали, що спати з ввімкненим нічником не варто, оскільки світло негативно впливає на сон. Однак проведені дослідження підтвердили лише небезпеку сну з ввімкненим телевізором. Японські дослідники організували експеримент, який зміг довести, що нічні лампи теж можуть призводити до проблем зі сном і зі здоров'ям в цілому. Експеримент тривав три роки, загалом у ньому взяли участь 989 чоловіків і жінок віком від 71 до 77 років.

Лампа, розташована над головами людей, що сплять, вже після перших двох ночей негативно вплинула на вироблення мелатоніну. Більше того, виявилося, що використання ламп підвищує ризик розвитку хвороб серця.
Теги: сон, здоров'я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні