У Луцьку відзначали дні чеської культури

0
1
У Луцьку відзначали дні чеської культури
Відзначення днів чеської культури у Луцьку завершили святковим концертом 7 грудня.

Про це повідомляє пресслужба Луцької міської ради.

Цього тижня Луцьк став осередком збереження та відродження традицій однієї із сусідніх держав – Чеської Республіки.

“В рамках відзначення Днів чеської культури, що розпочали в нашому місті 3 грудня, відбулося чимало цікавого: виставки “Чеські скарби ЮНЕСКО”, “30 років Оксамитовій революції”, літературні презентації про життя та діяльність чехів на Волині, перегляди чеських кінофільмів, тематичні майстер – класи. Усі ці заходи організовані департаментом культури міської ради спільно із Східноєвропейським національним університетом імені Лесі Українки та Волинським обласним товариством чехів “Матіце Волинська” з метою промоції культурного потенціалу міста та розвитку міжнародної культурної співпраці”, – говорять у Луцькраді.

Сьогодні, 7 грудня, на завершення Днів чеської культури у Луцьку відбувся святковий концерт за участі творчих колективів Волинського обласного товариства чехів “Матіце Волинська”. На захід завітали заступник міського голови Ірина Чебелюк, заступник директора департаменту культури Андрій Ломага.

“Наша Волинь – багатогранна, багатонаціональна область, пов’язана давніми історичними зв’язками з різними народами. Сьогодні ми робимо усе для того, аби відродити традиції національностей, які є частиною нашої історії, зберегти та примножити надбання наших предків. Тож бажаю усім вам здоров’я, Божої ласки та натхнення”, – зазначила у вітальному слові заступник міського голови Ірина Чебелюк та вручила Подяку міської ради голові Волинського обласного товариства чехів “Матіце Волинська” Євгенії Васильєвій.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні