--> У квартирах лучан зафіксували зайвий шум. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У квартирах лучан зафіксували зайвий шум. ВІДЕО

1
2
У квартирах лучан зафіксували зайвий шум. ВІДЕО
Рівень шуму котельні на вулиці Гулака Артемовського в Луцьку перевищує допустимі норми. Такий результат дослідження отримали в листі поштою, - розповіла Суспільному Волині мешканка будинку №19 Наталія Петренко.

Раніше лучани звертались зі скаргою на роботу котельні на території обласної клінічної лікарні, яка розташована поруч з їхніми будинками. За словами Наталії Петренко, котельня працює надто гучно, це створює дискомфорт мешканцям двох багатоповерхівок.

На відео модульна котельна установка, її встановили на вулиці, на території обласної клінічної лікарні у 2017-ому році. Через дорогу - житлові будинки. Мешанка Гулака Артемовського, 19 Ірина Войтович каже, що торік шуму не було, це розпочалося з новим опалювальним сезоном.

"Я не можу спати по ночам, по мені це зараз видно. Я працюю і повинна відпочивати, у мене це відняли. Дає збій нервова система", – розповіла жителька будинку №19 Ірина Войтович.

Мешканці будинків 19 і 21 на Гулака Артемовського колективні скарги надіслали в міську раду, на "гарячу" урядову лінію та в Держпродспоживслужбу, - каже Наталія Петренко. Після цього в квартирах людей провели заміри шуму.

Живе у будинку №19 Наталія Петренко: "Перевищення є, попри те, що була попереджена обласна лікарня про приїзд комісії і тоді котельня працювала на мінімум, але перевищення було вдень, вночі, в квартирі і на прибудинковій території".

Шум від котельні – порушує комфортні умови життя людей, - пояснив начальник управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства Назар Орел.

"Було проведено 6 замірів, в усіх є перевищення нормативних показників звуку, що говорить про те, що є проблема і чому жителі до нас звернулися. Перевищення 10-30%. Тому ми звернулися в обласну клінічну лікарню, щоб вони вжили заходів, щоб знизити рівень шумового навантаження" – додав він.

Заступник директора обласної клінічної лікарні Іван Кардаш каже: коли котельна установка була новою – гучних шумів не було. Нині її модернізують. Зі слів Івана Кардаша, рівень звуку знизили на 30%.
"Ми далі продовжуємо цю роботу щодо виявлення причин звуку. До 16-го грудня маємо роботу закрити й зробити нові виміри шуму, далі приймемо рішення. Якщо не вдасться зробити – будемо припиняти роботу", – розповів заступник директора обласної клінічної лікарні з технічних питань Іван Кардаш.

За його словами, якщо котельню закриють, для обігріву лікарні будуть використовувати газову установку, яка є у наявності. Вона дорожча в обслуговуванні.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Продай люстру-панікадило, яка в лікарні висить, якраз на опалювальний сезон хватить, а котельню цю в себе на подвір'ї постав і грійся, може через шум заробиш від вдячних сусідів по морді.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні