Рубльов пропонує гроші від митниці знову пустити на дороги

0
4
Рубльов пропонує гроші від митниці знову пустити на дороги
Народний депутат В’ячеслав Рубльов просить відновити дію митного експерименту. Відновлення дії «митного експерименту» дозволить зберегти та відремонтувати не тільки головні дороги країни, а й дороги державного та місцевого значення, а також та поповнити місцеві бюджети, переконаний нардеп.

Відповідний запит до Прем’єр-міністра України зачитали на сесійному засіданні Верховної Ради України 6 грудня. Під запитом підписалися 28 народних депутатів.

Нагадаємо, в Україні з вересня 2015 року до грудня 2018 року діяв «митний експеримент», за яким 50% надпланових доходів митниці, що стягувалися під час митного оформлення товарів, спрямовувалися на реконструкцію та ремонт автомобільних доріг загального користування державного значення. Проте, у 2018 році Кабінет Міністрів України припинив дію «митного експерименту» та створив Державний дорожній фонд.

«Я переконаний, що відновлення дії «митного експерименту» є надзвичайно важливим питанням для збереження та ремонту головних доріг країни, доріг державного та місцевого значення та поповнення місцевих бюджетів, що передбачить справедливий розподіл наявного фінансового ресурсу, з урахуванням інтересів місцевого самоврядування і дотриманням принципів бюджетної децентралізації», - зазначив В’ячеслав Рубльов.

Як відомо, за кошти від «митного експерименту» на Волині відремонтували дороги з Луцька до Львова, а також до Володимира-Волинського та почали ремонтувати з обласного центру до Ковеля.

Тож нардеп просить Прем’єра розглянути запит в межах компетенції та внести відповідні зміни до Бюджетного кодексу України та Державного бюджету України на 2020 рік.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні