«Не всі посадовці можуть працювати в Новій митниці», – в.о. керівника Волинської митниці

0
2
«Не всі посадовці можуть працювати в Новій митниці», – в.о. керівника Волинської митниці
Починаючи з вересня, на Волинській митниці відкрили 260 справ про порушення митних правил. Вилучили товарів, які намагалися ввезти контрабандним шляхом, на суму 56 мільйонів гривень.

Цікаво, що за три літні місяці волинські митники відкрили тільки 150 таких справ, при яких вилучили контрабанди на суму 32,52 мільйона гривень.

Чому відбулися такі зміни? Можливо, влітку через митницю проходило менше машин з товарами, було менше митних оформлень?

Ні!

До керівництва Державної митної служби 5 липня став реформатор Максим Нефьодов. В минулому це громадський діяч, який створив систему Prozorro, що дає змогу вивести на чисту воду корупціонерів.

Очоливши Держмитслужбу, Максим Нефьодов одразу заявив, що має намір створити нову систему роботи в цьому відомстві, яку назвав Новою митницею.

Одні кадри на митниці скептично поставилися до цих потуг, а ті, хто хочуть працювати в новій структурі, чесно служити державі, зрозуміли: зміни незворотні. Саме вони й залишаться працювати. Бо, як заявив Максим Нефьодов, «з офіційним запуском нової Держмитслужби більш ніж 500 найбільш одіозних співробітників митниці не будуть переведені в нову структуру та будуть звільнені».

З 22 листопада обов’язки начальника Волинської митниці ДФС виконує Сергій Ткачук. До цього призначення він працював завідувачем сектору управління ризиками цієї ж митниці, тож знає роботу не з паперів і не з розповідей.

«Як керівник Волинської митниці ДФС, усвідомлюю всю особисту відповідальність за безперебійну, прозору, чітко організовану роботу митниці», – каже Сергій Григорович.

Враховуючи прикордонне розташування області, яка перебуває на перетині важливих транспортних шляхів, що з’єднують Західну і Східну Європу, одне з постійних завдань митниці – викриття і припинення правопорушень у митній сфері, що впливають на визначення та сплату митних платежів при ввезення товарів і авто на територію України.

Сергій Ткачук зазначає: «В нас є здобутки, але робота митниці потребує системних змін. Насамперед – це протидія контрабанді, належне стягнення платежів і, як наслідок, наповнення бюджету країни. Другий напрям – самоочищення митної системи. Митниця має всі можливості працювати чесно, протидіяти корупційним проявам. Це дозволить повернути довіру громадян та підприємців до нашої роботи, забезпечити рівні умов платникам податків».

За 11 місяців 2019 року Волинська митниця на 1,36 мільярда гривень (або на 12,5%) перевиконала доведені індикативні показники (доведений показник – 10,9 млрд грн, до Держбюджету переказали 12,19 млрд грн). Порівняно з аналогічним періодом 2018 року надходження податків до бюджету зросли на 3,12 млрд грн (або на 34,4%). Цього вдалося досягнути завдяки належній організації роботи щодо протидії митним правопорушенням.

Хоча, вважає Сергій Ткачук, це не межа.

«Я особисто бачу резерви щодо належного виконання доведених індикативних показників у повному обсязі», – зазначає виконувач обов’язків начальника Волинської митниці.

На сьогодні штатна чисельність Волинської митниці – 623 одиниці.

«Факти говорять, що не всі посадові особи можуть претендувати на роботу в Новій митниці, – говорить Сергій Ткачук. – Так, цьогоріч щодо працівників Волинської митниці за результатами перевірок відкрито 43 дисциплінарні провадження, оголошено 30 доган. Тож всі зусилля керівництва будуть спрямовані на те, щоб з додержанням вимог чинного законодавства в максимально стислі терміни запустити роботу Волинської митниці в новому форматі. Щоб надалі можна було звітувати лише про достойні результати».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні