У Луцькраді говорили про нові розрахунки пайових ставок для забудовників

0
1
 У Луцькраді говорили про нові розрахунки пайових ставок для забудовників
У Луцькій міській раді обговорили із представниками будівельних фірм нові розрахунки пайових ставок.

Як повідомили в пресслужбі Луцької міськради, потреба в обговоренні виникла у зв’язку із ухваленням Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні». Відповідно до нового законодавства, для органів місцевого самоврядування змінились умови збору коштів пайової участі.

Засідання круглого столу, на якому обговорили проєкт рішення «Про внесення змін та доповнень до Положення про порядок розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури», відбулося в п’ятницю, 6 грудня.

Участь в обговоренні взяли перший заступник міського голови Григорій Недопад, директор департаменту економічної політики Борис Смаль, начальник управління капітального будівництва Леонід Карабан та заступник генерального директора ПрАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Світлана Левчун.

Як пояснив Леонід Карабан, відтепер ставки від кошторисної вартості становитимуть 2 та 5%, залежно від типу об’єкта, а збудовані забудовником інженерні мережі тепер не знижуватимуть ставку. Відтак місто отримуватиме менше коштів до бюджету. Ще один нюанс, не передбачений новим законодавством, однак присутній у попередньому – передача таких мереж місту із відшкодуванням витрат.


Учасники круглого столу обговорили можливі нюанси введення нових вимог та їх реалізацію.

«Зараз компанія-постачальник енергетичних послуг для того, щоб під’єднати забудовника до мережі, повинна створити нові технічні умови. Питання ж в іншому. Роблячи це, вони не звертаються до нас та не питають про містобудівний розрахунок. Тому на державному рівні має бути підняте питання про те, що існують генплани, перспективи розвитку і забудови певних земельних ділянок, і перед тим, як поставити технічні умови та забезпечити певним діаметром газової труби чи лініями електропостачання, така компанія має звернутись до міста», - зазначив Григорій Недопад.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні