Ексрегіонал потрапив на представлення нового голови Волинської ОДА

4
-5
Ексрегіонал потрапив на представлення нового голови Волинської ОДА
Депутат Володимир-Волинської міськради Максим Клим’юк, який у минулому очолював молодіжне крило Партії регіонів у районі та якого підозрюють в організації поїздок на Антимайдан, був присутній на представленні голови Волинської облдерджадміністрації Юрія Погуляйка. Тим часом на захід не прибув жоден нардеп від Волинської області. Навіть В’ячеслав Рубльов, обраний у виборчому окрузі №20 (центр – місто Горохів) від пропрезидентської партії «Слуга народу».

Спробуємо розібратися, чому Клим’юк потрапив на представлення нового голови ОДА.


ЧИТАТИ ТАКОЖ: Федецький, Шумський-молодший і Горошкевич: хто прийшов побачити нового голову Волинської ОДА

Перший заступник керівника Офісу Президента України Сергій Трофімов відразу «нарізав» новопризначеному голові ОДА декілька точкових, але основних завдань. Серед них, зокрема, вирішення проблем обміління Світязя, залучення інвестицій, наведення ладу на митницях і головне – припинення незаконного бурштинокопання та експорту бурштину за кордон.

Не зрозуміло, як саме оздоровлюватимуть донедавна найглибше озеро України, як наводитимуть порядок на митних постах, але з видобутком бурштину справа подекуди серйозніша. Адже за час, коли на Волині закривали очі на фінансові втрати від незаконних оборудок із «сонячним камінням», бізнес на цьому стрімко пішов вверх.

ПІДПРИЄМСТВО, ДЕ ПРАЦЮЄ АНТИМАЙДАНІВЕЦЬ, ПІДОЗРЮЮТЬ У СХЕМАХ «БУРШТИНОВОЇ МАФІЇ»

Володимир-Волинське підприємство «Гербор-Холдинг», яке займається виготовленням меблів, підозрюють у вивезенні бурштину в меблевих елементах за кордон. Таку інформацію озвучив журналіст Євген Плінський в ефірі одного з волинських телеканалів.

Серед засновників «Гербор-Холдингу»: підприємство «БРВ-Україна», Олег Борбелюк, четверо громадян Російської Федерації, а також підприємство, що розташоване в Кіпрі.

За словами Плінського, схема побудована так: бурштин у меблях «Гербору» незаконно переїжджає кордон із Польщею. Там виготовляють усі необхідні документи і відправляють до Китаю. В Україну «розрахунок» за бурштин надходить у вигляді дорогої техніки, як-от: айфонів, телевізорів та холодильників через офшори. Тобто бюджет Волинської області та країни загалом з такого бізнесу не отримує ані копійки.

Нещодавно, 21 листопада, у рамках робочого візиту народний депутат від «Слуги народу» з Волині Валерій Стернійчук (№47 у виборчому списку) відвідав це підприємство, ознайомився з виробництвом, побував у цехах.

Чи ознайомили його з незаконною схемою заробітку на бурштині на базі меблевого підприємства «Гербор» – не відомо.



ХІБА МОЖУТЬ БУТИ ТАКІ СХЕМИ У НЕВЕЛИКОМУ МІСТІ?

Інтернет-портал, наближений до підприємства «Гербор-Холдинг», намагався відхреститися від бурштинового скандалу. Втім, судові рішення підтверджують слова журналіста центрального телеканалу Плінського щодо підозри у причетності підприємства до незаконних оборудок із «сонячним камінням».

У 2015 році почали перше розслідування бурштинового бізнесу, який сконцентрувався у Володимирі-Волинському. Конкретно – перевіряли ТзОВ «Гербор-Холдинг» через незаконний бурштин.

У 2016 році правоохоронці провели обшуки на підприємстві «Гербор» та в будинку директора підприємства Олега Борбелюка, на що теж дав дозвіл суд.

Олег Борбелюк свого часу очолив місцевий осередок партії «Наш край». Сюди зараз також входять депутати Володимир-Волинської міської ради – колишній керівник молодіжного крила «Партії регіонів» Максим Клим’юк, присутність якого, власне, відстежили журналісти на представленні Юрія Погуляйка головою Волинської ОДА, та одіозний депутат Руслан Мороз.

ЯКИЙ ЗИСК УКРАЇНІ З ТАКИХ СХЕМ?

На подібних бурштинових схемах заробляє ціла «армія» добровольців. За словами Євгена Плінського, це працівники митних структур, прикордонної служби, Нацполіції та Служби безпеки.

Очевидно, не міг не знати про можливу схему і керівник підприємства, на складах якого знайшли контрафактну продукцію. Справа правоохоронних органів – довести причетність певних осіб до контрабандних оборудок.

Нас у цій ситуації цікавить інше. Чи виконає Юрій Погуляйко завдання першого заступника керівника Офісу Президента, чи поборе корупційні схеми, які вже стільки років дають заробити і без того небідним людям, і головне – чи понесуть вони покарання.

Невже перше підприємство, яке у Володимирі-Волинському відвідає новопризначений посадовець – буде саме «Гербор-Холдинг»?

Маємо надію, саме Юрію Погуляйку вдасться припинити незаконні схеми вивезення «сонячного каміння», повернути гроші у бюджет і покарати винних.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гнати в шию! Як можна було вибрати в міську раду чувака, який возив тітушок розганяти Майдан?? ГАНЬБА!!!
Відповісти
Климюк думає, що Погуляйко буде його кришувати? Не думаю. Для рейтингу Президента це буде жирний мінус. Та новий голова ОДА думаю сам в курсі цих ділішок
Відповісти
Бог ти мій, який сором на все місто!(
Відповісти
Екс-риго*налів небуває,це отрута на все життя!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні