Почім продаватимуть землю на Волині

2
-12
Почім продаватимуть землю на Волині
Якою буде ціна гектара сільгоспугідь при відкритті ринку землі в Україні – питання, яке зараз активно обговорюється експертами та учасниками ринку. Одним із важливих чинників при визначенні вартості стане природно-кліматичний, з урахуванням якого і було складено карту середніх стартових цін.

Landlord аналізував ситуацію та з’ясовував, за якою ціною буде продаватися земля в Україні, які чинники впливатимуть на вартість сільськогосподарських угідь.

Серед важливих факторів для визначення ціни – природно-кліматичний. Саме тому найдорожчими будуть землі в Центральному і Західному регіонах України. Крім достатнього рівня вологи, ці регіони відрізняються і великою часткою чорноземів у складі ґрунтів.

Отож, середня стартова ціна ріллі в регіонах України становитиме:

- 15–30 тис. грн/га – Закарпатська, Рівненська, Волинська, Донецька, Запорізька, Херсонська, Сумська області;
- 30–40 тис. грн/га – Луганська, Харківська, Тернопільська, Київська, Івано-Франківська, Чернівецька, Житомирська, Одеська, Миколаївська, Львівська області;
- 45–50 тис. грн/га – Чернігівська, Дніпропетровська області;
- 50–70 тис. грн/га – Черкаська, Кіровоградська, Полтавська, Вінницька, Хмельницька області.

Експерти попереджають, що в перші кілька років ринок землі буде ринком продавця: бажаючих продати буде значно більше, ніж покупців.

«Як показує практика інших країн, спочатку ринок переживає шок – ціни стартують із високих позначок і швидко йдуть донизу», – зазначає керівник галузевої практики агропромислового сектора KPMG в Україні Олександр Гаврилюк.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-12

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хіба вже закон про продаж землі ухвалили?
Африканці вас купляють разом з землею, будете рабами чорношкірих.
Як раз делегація з Нігерії по цьому приводу зараз в Рівненьській області
Відповісти
А в нас навпаки зпочатку багатії скуплять за безцінь а перепродуватимуть у десять разів дорожче.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні