Карась, короп, піленгас: волинянин на ринку попри заборону продавав рибу

0
2
Карась, короп, піленгас: волинянин на ринку попри заборону продавав рибу
За тиждень на Волині вилучили 55 кілограмів незаконно наловленої риби.

Про це повідомили на сторінці Рибоохоронного патруля Волині у фейсбуці.

У період з 25 листопада до 2 грудня задокументовано 15 порушень природоохоронного законодавства, зокрема, протоколів за порушення правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП):

– за грубі порушення правил рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП);
– за незаконний збут водних біоресурсів (ст. 88-1 КУпАП).

Крім того, оформлено сім актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно яких вилучено 15 кілограмів риби.

Протягом семи днів у порушників вилучено 55 кг водних біоресурсів та одну од. заборонених знарядь лову (сітка). Накладено штрафів на суму 408 грн - повідомив керівник рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 30 листопада державні інспектори рибоохорони спільно з працівниками поліції здійснили перевірку місць імовірної торгівлі водними біоресурсами у Любешівському та Камінь-Каширському районах.

Так, на ринку смт Любешів зафіксовано громадянина, який намагався продати рибу: карась, короп, піленгас, загальною вагою 20 кг. Наступного дня в ході рибоохоронної роботи рейдова група викрила аналогічне порушення на ринку у смт Камінь-Каширський, де у порушника також вилучено 20 кг водних біоресурсів.

При перевірці дані особи не змогли надати документи, що підтверджують законність походження водних біоресурсів. На вищезазначених громадян складено протоколи за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

Першого грудня рейдова група зафіксувала грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на меліоративному каналі поблизу с. Воєгоча Камінь-Каширського району Волинської області. Виявлено громадянина, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів промисловим знаряддям лову без права на промисел. За допомогою волока порушник виловив 10 екз. карася сріблястого. Оскільки водні біоресурси перебували у живому стані, рибпатрульні здійснили їх випуск у природне середовище.

На особу оформлено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП, знаряддя лову вилучено. Матеріали справи направлено до суду для притягнення громадянина до відповідальності.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні