Скандальне перенесення луцького ринку: підприємці звернулися до президента

1
-6
Скандальне перенесення луцького ринку: підприємці звернулися до президента
Сотні підприємців Центрального ринку Луцька звернулися до президента України Володимира Зеленського з вимогою захистити їх від виселення з вулиці Глушець.

Відеозвернення опублікували у соціальній мережі Фейсбук.

"Шановна підприємницька громадо, дорогі українці, до вас звертаються по допомогу підприємці міста Луцька – Центральний ринок. Сьогодні в сфері нашої діяльності назрів масштабний конфлікт: дерибан ласого шматка землі у центральній частині нашого міста, де здійснюють свою діяльність майже 2000 підприємців. Мова йде про Центральний ринок міста Луцька. Міська влада мовою ультиматуму хоче виселити нас за межі міста на "мертвий ринок", порушуючи норми чинного законодавства і не зважаючи на думку пересічних лучан та жителів прилеглих районів та сіл. За результатами незалежного опитування, люди хочуть залишити ринок на існуючому місці з проведенням його реконструкції", – сказала одна з підприємців.

За її словами, влада не хоче чути пропозицій підприємців та шукати шляхи вирішення проблеми.

"Просимо не залишатися байдужими усіх підприємців країни, а особливо наших колег підприємців оптових ринків. Звертаємося до колег "7-го кілометра", до оптових ринків міст Хмельницький, Чернівці, Харківського ринку, Центрального в місті Кам'янець-Подільський та інших ринків країни, які знаходяться в схожій ситуації", – виголосила звернення підприємиця.

Вона додає, що таким чином влада міста знищує малий бізнес України, тобто людей, які без допомоги держави створили собі робочі місця і не просять допомоги.

"Ми навпаки наповнюємо бюджети. Маніпулюючи інтересами бізнесу, шляхом відвертого тиску та погроз, своїми діями можновладці спонукають покидати межі нашої і без того знедоленої країни та ставати рабами інших держав. Залишати сім'ї, дітей, старих батьків, аби сплатити комунальні послуги та хоч якось вижити", – пояснила вона.

Нагадаємо, підприємцям Центрального ринку запропонували нове місце для торгівлі у Луцьку – «Новий ринок» поруч з мікрорайоном ДПЗ.

Земельна ділянка цього ринку складає близько 6 га. На ринку облаштовано парковку площею 0,81 Га, громадські вбиральні, в тому числі й для людей з інвалідністю.

На даний час поруч з ринком курсують такі маршрутні таксі: №12, 26, 27а та тролейбуси №1 та №2.

За словами радника Луцького міського голови Ігоря Поліщука, на «Новому ринку» наявні 406 торгових місць, крім того кількість вільної площі дає можливість розмістити понад 2000 об'єктів торгівлі. Більше того, власники нового ринку готові прийняти на «Новий ринок» підприємців із власними металоконструкціями. Також є можливість розміщення місць для торгівлі продукцією тваринництва, торгівлі з автомобілів.

На ринку є власна трансформаторна підстанція потужністю 1200 кВт, три пожежні гідранти, пожежна водойма, територія ринку освітлюється, здійснюється охорона. Новий ринок може функціонувати в цілодобовому режимі, є можливість організувати оптову торгівлю в нічний час.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хай сам туди добираються із своїми депутатами
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні