--> Куля пройшла через око і мозок: лікар розповів про «воскресіння» героя ООС. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Куля пройшла через око і мозок: лікар розповів про «воскресіння» героя ООС. ФОТО

0
2
Куля пройшла через око і мозок: лікар розповів про «воскресіння» героя ООС. ФОТО
Лікарі Дніпропетровської обласної лікарні ім. Мечникова врятували військовослужбовця, котрий отримав тяжке поранення у зоні проведення ООС.

Про це повідомив колишній працівник лікарні Олексій Марченко на свої сторінці у Facebook, зазначивши, що важкопоранений навіть вийшов на прогулянку.

Як згадує лікар, бійця Володимира Товкіза з тяжким наскрізним кульовим пораненням у голову привезли до лікарні Мечникова вранці 26 вересня. Його стан був вкрай важким.

"Вова сам не дихав, серце майже не билося, тиск наближався до 0, глибока кома, реакцій зірниць на світло немає. За 30 хвилин стабілізували тиск, виконана СКТ головного мозку. Масштаби руйнувань вражали. Куля залетіла під праве око, роздробила стінки гайморової пазухи, пролетіла скрізь всю праву півкулю мозку, пробила потиличну кістку та зупинилася під шкірою", – написав він.

Разом із завідуючим нейрохірургічного відділення №2 був розроблений план операції.

"4,5 години тривала надскладна нейрохірургічна операція. Проведена декомпресійна трепанація черепа, видалені уламки кісток з ранового каналу, пошкоджені ділянки мозку, зупинена кровотеча, виконана операція щодо профілактики ліквореї та менінгіту. Під кінець операції з’явилася пульсація мозку, а з нею і надія на порятунок", – розповів Марченко.

Товкіз 10 діб був у коматозному стані, та на 11 добу відкрив ліве око та потиснув руку.

"Далі діло пішло на поправку. Після стабілізації стану Володимира перевели на реабілітацію до військового шпиталя у Київ. Завдяки своїй волі, та наполегливості "Товчик" (так його називають побратими) швидко пішов на одужання. Пройшло 2 місяці, і Вовчик 2 дні як гуляє по Києву", – повідомив лікар.

Наразі ж сім'я пораненого військовослужбовця очікує проведення пластики дефекта черепа. Операція має відбутися через 2 місяці.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні