Інфекція у луцькому дитсадку: госпіталізували трьох діток

1
0
Інфекція у луцькому дитсадку: госпіталізували трьох діток
В одному із дитячих садочків Луцька виникло групове захворювання на ротавірусну інфекцію.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України.

Захворіло троє дітей ясельної групи. За медичною допомогою звернулись в обласну інфекційну лікарню.

Зі слів потерпілих симптоми захворювання (біль в животі, блювота, пронос, підвищена температура тіла) почалися 22-23 листопада. Діти госпіталізовані.

При лабораторному обстеженні встановлено діагноз «ротавірусна інфекція». Ймовірно захворювання в дитячому закладі поширилось контактно-побутовим шляхом.

Лікарями епідеміологами надані рекомендації щодо встановлення медичного нагляду за контактними дітьми та персоналом, дотримання дезінфекційного режиму, забезпечення посиленого провітрювання, кварцування в групі, суворого дотримання особистої гігієни дітьми та персоналом. Проведена роз’яснююча робота з персоналом дитячого закладу та батьками.

Епідеміологічне розслідування продовжується.

Довідково:

Ротавірусна інфекція, або як її часто називають, кишковий або шлунковий грип, це гостре інфекційне захворювання, яке передається повітряно-краплинним або фекально-оральним шляхами, а також через немиті фрукти, овочі, через брудну воду і руки та при контакті з іншими поверхнями та предметами, що могли бути забруднені фекаліями (іграшки, підлоги, меблі, одяг тощо). Ротавірусна інфекція вкрай стійка до будь-яких ліків і дезінфікуючих засобів.

Джерелом ротавірусів є людина. Вірус дуже легко передається від людини до людини. Індекс контагіозності становить понад 60%. Велика кількість вірусів міститься у фекаліях інфікованих осіб у період з двох днів до початку діареї до десяти днів після зникнення симптомів захворювання. Тривалість виділення ротавірусу з фекаліями в осіб із ослабленою імунною системою може бути протягом більш ніж 30 днів після інфікування.

Епідемічний підйом захворюваності припадає на осінь — зиму, в структурі інфекційних гастроентероколітів у Волинській області рота вірусна інфекція має тенденцію до росту і складає понад 20%.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чому не пишуть, який садочок!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні