На луцькому підприємстві працює майже 40 людей з інвалідністю

0
5
На луцькому підприємстві працює майже 40 людей з інвалідністю
На ПрАТ «Теремно хліб» працює 36 людей з інвалідністю.

Про це стало відомо у четвер, 28 листопада, на пресконференції щодо роботи служби зайнятості з працевлаштування громадян, недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці.

Зокрема, голова правління «Теремно хліб» Віктор Зомбер розповів, що нині у них працевлаштовані 36 людей з інвалідністю, що на 10 осіб більше за квоти. Загальна кількість працівників – 600-620.

На підприємстві кажуть, що у них є працівниця з вадами зору. Ця жінка є членом громадської організації УТОС (українське товариство сліпих) і захищає права осіб з інвалідністю.

«Нам дуже приємно, що саме ця людина працює на нашому підприємстві і не лише сумлінно виконує свою роботу, а також допомагає таким людям, як вона. Для нас – це честь. Приємно, що в нас є така соціально активна працівниця. Вона запрошує таких же людей з вадами зору до нас на роботу, і ми залюбки їх беремо», – розповідають на ПрАТ «Теремно хліб».

До слова, нині на підприємстві актуальні п’ять вакансій водія транспортних засобів, три – тістороба, дві – укладальника-пакувальника.

За словами директора Волинського обласного центру зайнятості Романа Романюка, в 2018 році у Волинський обласний центр зайнятості звернулися 1268 осіб з інвалідністю. У 2019 році динаміка зросла – 1351 звернення щодо працевлаштування.

Цікаво, що 11 з них працевлаштували шляхом виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності, себто ці люди відкрили власний бізнес. Здебільшого вони займаються роздрібною торгівлею, наданням бухгалтерських, перукарських послуг та займаються маркетингом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні