У Луцьку в мешканців будинку з газових плит полилась вода

0
-2
У Луцьку в мешканців будинку з газових плит полилась вода
Вечеря для мешканців будинку № 88, що на вул. Шевченка в м. Луцьку, запам’ятається надовго. 20 листопада в газові плити, на яких лучани готували вечерю, полилась вода. Мешканці багатоповерхівки про подію за номером 104 одразу повідомили аварійно – диспетчерську службу АТ “Волиньгаз”, повідомили в пресслужбі Волиньгазу.

У ході дослідження з’ясувалось, що в газову систему вода потрапила через газову колонку, яку приєднував один із мешканців цього будинку. Так званий «спеціаліст», порушуючи вимоги Правил безпеки систем газопостачання, самовільно, не повідомивши представників АТ «Волиньгаз», вирішив замінити та полагодити газову колонку.

Встановлюючи її з порушеннями, приєднав газові та водяні шланги. Результат такої самодіяльності – перекачування води в газову систему.

Вода в свою чергу потрапила до газового обладнання в квартирах інших мешканців цього будинку. А це стало причиною того, що в газових котлах та колонках вода вивела з ладу датчики, а відповідно замкнули електронні плати. Подальше користування газовими приладами було заборонене, необхідно було їх ремонтувати. Такі дії горефахівця створили побутові незручності сусідам та чималі фінансові витрати. Сума штрафу залежатиме від завданих збитків підприємству та мешканцям 77 квартир цього будинку.

Фахівці АТ “Волиньгаз” 22 листопада відновили газопостачання до будинку в квартири всіх мешканців, окрім порушника.

Щоб запобігти наслідкам, які можуть спричинити шкоду не тільки майну, а й здоров’ю споживачів газу, АТ «Волиньгаз» просить волинян самовільно не втручатись до газової системи, а викликати спеціалістів товариства
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні