--> У місті на Волині жителі двох вулиць скинулися на ремонт дороги. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У місті на Волині жителі двох вулиць скинулися на ремонт дороги. ФОТО

0
7
У місті на Волині жителі двох вулиць скинулися на ремонт дороги. ФОТО
Завдяки тому, що місцеві мешканці зібрали гроші, міська рада Рожища виділила співфінансування, і вдалося зробити ремонт дороги на двох вулицях.

Про це йдеться на сайті Рожищенської міської ради.

Рожищенська міська рада підтримує небайдужих рожищан, які прагнуть змін. Так за умови співфінансування та за ініціативи мешканців Філатова цього року був зроблений білощебеневий поточний ремонт дороги на вулиці.

Нещодавно закінчили ремонтувати й вулицю Тичини. На її оновлення жителі зібрали 42 тисячі гривень, ще 150 тисяч на умовах співфінансування виділила Рожищенська міськрада.

«На останній сесії Рожищенської міської ради міський голова В’ячеслав Поліщук озвучив, що є трохи коштів на облаштування білощебеневого покриття й ті вулиці, які хочуть, можуть гуртуватися і збирати кошти. Тоді й будуть першими на черзі з ремонту, - каже депутат міської ради Вадим Зінгель. – Я написав депутатське звернення і почав проводити роботу зі збору коштів. Більшість мешканців вулиці – пенсіонери та соціально незахищені. Хто як здавав, від 500 до 5000 гривень. Загалом нам вдалося зібрати 42 тисячі гривень».

Роботи проводила фірма приватного підприємця Олександра Сенюка. Загалом вдалося зробити 780 метрів дороги, шириною – 4 м.

«Наразі збираємо кошти на ремонт трьох провулків між вулицями Тичини та Шведа, там ситуація також катастрофічна. Без гумових чобіт на вулицю не вийдеш, – зауважує Вадим Зінгель. – Хотіли спочатку побачити, як вийде основна дорога. Все супер! Вирішили, якщо є така можливість, то треба зробити й провулки».

Не витрачали часу дарма й мешканці вулиці Івана Франка. Там за ініціативи депутатки Рожищенської міської ради Тетяни Вінської люди згуртувалися та зібрали майже 20 тисяч гривень на ремонт дороги.

«Ми дуже задоволені дорогою, – зауважує Тетяна Вінська. – Раніше без гумових чобіт на вулицю не вийдеш, болото навкруги було. Та що там казати, «швидка» заїхати не могла. Тому й вирішили згуртуватися та зрештою зробити собі добре. Щоправда, не всі здавали гроші, але ніхто нікого не примушував. А зараз, думаю, задоволені результатом роботи усі мешканці вулиці. Мене вже і з сусідніх вулиць розпитують, що там і як, хочуть собі робити».

На вулиці Івана Франка роботи виконували працівники КП «Дільниця благоустрою Рожищенської міської ради».

На сайті зазначають, що відремонтувати всі дороги й одразу – завдання нереальне. Тому перш за все у місті дороги підтримуються у проїзному стані.

Основні центральні, що потребують найбільших капіталовкладень, ремонтують за рахунок місцевого бюджету. За останній рік нормальні дороги з'явилися там, де їх не було десятиліттями, зокрема, на вулиці Калнишевського та Героїв УПА.

Вулиця Павла Тичини
Вулиця Павла Тичини
Вулиця Івана Франка
Вулиця Івана Франка






Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні