--> В ОТГ на Волині обговорили з нардепом об'єднання з Луцьком | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В ОТГ на Волині обговорили з нардепом об'єднання з Луцьком

0
1
В ОТГ на Волині обговорили з нардепом об'єднання з Луцьком
Про майбутнє об’єднання навколишніх територіальних громад із Луцьком, перспективи розвитку для ОТГ державний бюджет говорили депутати Боратинської ОТГ під час зустрічі із народним депутатом України В’ячеславом Рубльовим.

Приводом для зустрічі нардепа та депутатів став документ Волинської
облдержадміністрації про укрупнення громад. Так, згідно цього документа, частину існуючих ОТГ, що знаходяться неподалік від Луцька, як от Боратинську, приєднають до обласного центру. В Боратинській громаді з цим не згідні.

«Ми провели опитування та вивчили думку мешканців ОТГ щодо приєднання до Луцька. Вони проти», – констатує голова Боратинської громади Сергій Яручик.

За словами депутатів місцевої ради, об’єднання із Луцьком нічого для їхньої ОТГ доброго не дасть. Адже зараз Боратинська ОТГ – одна із найуспішніших громад в Україні і навіть зі свого бюджету віддає кілька десятків мільйонів до скарбниці держави. Бо ж крім Боратинської ОТГ до обласного центру збираються приєднати громади, які знаходяться в 25 кілометровій зоні. І з них не всі такі успішні як Боратинська ОТГ.

«Тобто наш бюджет просто «розтвориться» в бюджеті Луцька», - каже депутат Боратинської ОТГ Володимир Казаков.

Народний депутат каже: сильні громади повинні приєднувати до себе слабші і процес такого об’єднання і укрупнення неминучий.

«У Боратинської ОТГ тісні зв’язки із обласним центром – тут живуть ті, хто працює в Луцьку, ви пов’язані інфраструктурою,- зазначив Вячеслав Рубльов. – Але попри все, ваша громада повинна бути готова, що через кілька років таке приєднання таки відбудеться.

Адже у Кабінеті Міністрів уже думають над укрупненням областей. А
зважаючи на те, що Луцьк за площею один із найменших обласних центрів в країні, ми можемо лишитися без області».

Нардеп підкреслив, що добровільне об’єднання завершиться у 2020 році.

В подальшому вижити і бути незалежними зможуть тільки ті громади, в яких є серйозні надходження в бюджет і не тільки від акцизного податку. Адже завдяки чіткій позиції депутатів-мажоритарників, цей податок лишили громадам до кінця 2020 року, проте у 2021 році
акцизний податок в місцеві бюджети вже не надходитиме.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні