--> На Волині лісівники зрізали здорові дуби на 220 тисяч, – активісти. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині лісівники зрізали здорові дуби на 220 тисяч, – активісти. ВІДЕО

18
8
На Волині лісівники зрізали здорові дуби на 220 тисяч, – активісти. ВІДЕО
Громадські активісти показали, як у ДП «Ківерцівське лісове господарство» незаконно вирубують 300-річні дуби, приховують справжні розміри зрубаних дерев, мотивуючи тим, що вони були хворі.

Відео опублікували на сторінці громадської організації «Автоєвросила. Волинь» у фейсбуці.

На відео Олег Ярошевич разом з учасниками організації, наглядачами за лісом, як вони самі себе називають, розповідають про незаконну, на їхню думку, вирубку лісу.

«Хлопці знову розкрили злочин, який сьогодні вже має документальне підтвердження. Ми зараз біля ділянкового стовпа «95 квартал. 20 виділ», – починає розповідь Олег Ярошевич.

За його словами, учасники організації «Автоєвросила. Волинь» подали запит на сайт Державного агентства лісових ресурсів України, аби дізнатися, скільки дерев вирізали на вказаній ділянці.

«У відповіді на запит сказано, що, згідно з лісорубним квитком, передбачена вирубка 22 кубічних метрів на цьому кварталі. Усі вирубані дерева – хворі. Сума збитків, вказана на сайті, – 46 тисяч 452 гривні», – цитує документ активіст.

Ця інформація не збіглася з підрахунками активістів. Учасники громадської організації показали 19 свіжих пеньків зрізаних дерев. За їхніми підрахунками, знесення цих дерев завдало шкоди на суму 221 тисяча 282 гривні. Чоловіки переконані, що зрізані дерева не були хворими. А дерева, які підлягали санітарній вирубці, досі стоять у лісі.

«За номерами на пеньках хлопці знайшли аж 19 зарубок, де вони відмічені. Хлопці переміряли ці дерева і з’ясували, що вирубано не 22 куби. За загальною таблицею, якою користується кожен лісник, хлопці вирахували 51,61 куба. Відповідно 29,61 кубометра вирубано незаконно», – коментує Олег Ярошевич.

Активісти також показали невеличку галявину, площею декілька квадратних метрів. На ній – шість пеньків.

«Хочу звернути увагу на дерева, які стоять поруч. Вони хворі. Але їх не зрізали з однієї причини, бо вони не цікаві», – зазначив пан Олег.

Показали також пеньок 300-річного дуба, який, як сказав їм майстер лісу Віктор Вишневський, був хворим.

«Це був віковий дуб. Його ширина та довжина більш ніж 1,5 метра. Цей дуб вони визнали хворим і зрубали, мотивуючи санітарною вирубкою. У Ківерцівському районі таких дубів більше немає.Віктор Вишневський нам пояснив, що це було хворе дерево, воно було сухе. Він сказав, що «ділову частину» повезли в Ківерці на переробку. Хоча всі бачили, як у Ківерцях його вантажили краном на автомобіль, і – в Цумань на пилораму», – розказує один з наглядачів лісу.

Активісти зателефонували директору державного підприємства «Ківерцівське лісове господарство» Віталію Каращуку, аби домовитися про зустріч.

«Там є графік прийому громадян. Ми вам вдячні за вашу роботу, за вашу допомогу нам, але вішати ярлики – то будьте добрі. Є графік прийому громадян, по ньому записуйтеся, буду вас приймати», – сказав у телефонній розмові Каращук.

На наступному відео Олег Ярошевич розповідає, що 20 листопада активісти передали слідчим ГУНП у Волинській області виявлені факти незаконної вирубки на трьох ділянках. Із фото- і відеодоказами.

Також він запевнив, що відповідні матеріали подадуть і у Львівське відділення Державного бюро розслідувань, яке поширює свою діяльність на Волинську, Закарпатську, Івано-Франківську, Львівську, Тернопільську області.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Божечки, які величні дерева загинули від людської жадоби(
Відповісти
А що автоєвро п...си вже в ліс полізли. Машини вже розмитнили. Зараз ще порядок в оісі наведуть клоуни. Чи то просто хочуть касу збрити по легкому.
Відповісти
Вонючий лісник мабуть комент написав!молодці хлопці що хоч ви не даєте цим злодюгам красти!так тримати!!!!!
Відповісти
А ви вже перетрудились , ріжучи дуби ? Засуєтились ! Скоро й за вами прийдуть лісові парихмаХєри .
Відповісти
Тебе жаба давить чи ти в темі????? Мразина
Відповісти
Ти би назвався Гниле життя , тобі погано що євросила бореться за простих людей ?
Відповісти
Бляхарям вірити-себе не поважати.... Відробляють чиюсь заказуху.
Відповісти
Молодці хлопці що хоч ви не даєте цим злодюгам знищувати ліс!!!вони ріжуть його як свій власний і ніяким правоохоронним органам до цього нема діла!!!не давайте їм спокою ні вдень ні вночі!!!так тримати!!!
Відповісти
Пропоную лісівників пускати в ліс тільки по пропусках . Коли виходять з лісу то повинні надати докази, що нічого не вкрали ...
Відповісти
Лісники під.....ри!!!!!!
Відповісти
Все просто
Відповісти
Бляхарі не хочуть працювати, хочуть бути активістами-неробами.
Відповісти
Євросила молодці . Люди бережіть ліс від основного ворога ЛІСІВНИКІВ .
Відповісти
Ти впевнений?
Відповісти
Пропоную всім хто побачить в лісі лісівників гнати їх з лісу або фільмувати все що вони там роблять . Нехай краще сидять по своїх канторках . А на їх вивісках заборонити писати гасло Ліс наше добро ! Бо ліс це добро народу .
Відповісти
А чому нема ні слова про те, що самі люди крадуть дуби у вашій місцевості? Знаю з перших джерел, брат з іншого району часто їздить у відрядження у ваш район з метою охорони тих самих дубів! Тут таке: або та євросила не добралася до тих дубів перша, або свою вину перекладають на лісників!
Відповісти
Або Ви і ваш брат злодії!!!!!!!!!! Як він так охороняє а дуби все одно кладуть????? Чмошники
Відповісти
Коли вже люди нажируться? Вони гірше термітів. Люди все знищують на своєму шляху і думають що будуть жити вічно! Нехай влада притягне винних до відповідальності! ( Шкода що в нас в Україні немає кари з відрубанням рук наприклад)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні