--> СБУ затримала провокатора, який закликав до терактів у річницю Майдану | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

СБУ затримала провокатора, який закликав до терактів у річницю Майдану

0
-6
СБУ затримала провокатора, який закликав до терактів у річницю Майдану
На Дніпропетровщині СБУ затримала мешканця міста Кам’янське, який поширював у соцмережах заклики до вчинення терористичних актів у день Гідності та Свободи.

Про це повідомляє пресслужба СБУ, інформує УНН.

Правоохоронці встановили, що чоловік був завербований представником інформаційної групи "Сапфір", створеної ГУ Генштабу ЗС РФ. Як повідомляють у пресслужбі, на співпрацю він погодився із ідеологічних міркувань. За завданням кураторів провокатор від імені проукраїнського активіста зареєструвався у соцмережах.

"Напередодні Дня Гідності та Свободи провокатор почав розміщувати заклики до скоєння терористичних актів у найбільших містах України, зокрема Києві, Дніпрі, Харкові та Одесі. За задумом спецслужб РФ, дії провокатора мали створити інформаційний фон для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в країні напередодні та під час святкування", - йдеться у повідомленні.

У СБУ також повідомили, що у разі здійснення будь-яких реальних провокацій або заворушень російські ЗМІ були готові поширити інформацію про їх організацію саме учасниками патріотичних організацій та рухів, що було частиною кампанії із дискредитації України у світових ЗМІ. Проте працівники СБУ з інформаційної безпеки викрили задум співробітників спецслужб РФ та блокували діяльність їх агента-провокатора.

"Слідчими української спецслужби проведено обшук за адресою мешкання зловмисника, вилучено комп’ютерну техніку, на якій зберігаються вичерпні докази, необхідні для досудового розслідування", - підсумували у пресслужбі.

За скоєння злочину, передбаченого ст. 258-2 (публічні заклики до вчинення терористичного акту) Кримінального кодексу України, мешканцю Дніпропетровщини загрожує позбавлення волі на строк до п'яти років.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні