--> Почім на Волині цьогоріч продаватимуть новорічні ялинки | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Почім на Волині цьогоріч продаватимуть новорічні ялинки

0
0
Почім на Волині цьогоріч продаватимуть новорічні ялинки
Цьогоріч у державних лісогосподарських підприємствах Волинського ОУЛМГ спеціально для продажу у святковий період виростили 142 тисячі новорічних деревець. План реалізації – 70 тисяч. Майже 2000 штук уже продано.

Про це повідомили в пресслужбі Волинського ОУЛМГ.

Хвойні дерева лісівники вирощують на спеціальних плантаціях. Таких в області створено 246 гектарів. Ці ділянки не входять у лісові культури на площах лісових земель. На сьогодні на цих плантаціях – близько мільйона новорічних дерев різного віку. Створюються вони переважно на землях, що перебувають під лініями електропередач. Або малопридатних для вирощування продуктивних лісів. Крім того, новорічні деревця беруться також із рубок догляду за лісом.

Заготівлю новорічних деревець проводять, враховуючи заявки торговельних організацій та споживачів.

Громадяни можуть купувати ялинки безпосередньо в державних лісгоспах. Це значно дешевше, ніж на ялинкових базарах. Окрім того, лісгоспи організовуватимуть роздрібну торгівлю ялинками на торгових точках, майданчиках, ярмарках і ринках обласних, районних центрів та інших населених пунктів.

Цього року мінімальна ціна святкового деревця становить 60 гривень, середня – 70-80 грн.

Продавати новорічні красуні вже почали всі лісогосподарські підприємства області.

Аби волиняни без проблем мали змогу придбати новорічне деревце, на кожному підприємстві призначено людину, відповідальну за реалізацію новорічних ялинок.

Крім того, державні лісогосподарські підприємства пропонують хвойну красуню в горщику.

Найбільший вибір новорічних деревець у контейнері пропонує ДП «Волинський лісовий селекційно-насіннєвий центр».

В асортименті ДП «Волинський ЛСНЦ»:

– ялина колюча (голуба): до 30 см – 50 грн, 50 см – 220 грн, 80-90 см – 550 грн, 100-130 см – 850 грн;
– ялина звичайна – до 50 см – 180 грн, 50-70 см – 250 грн, 80-100 см – 350 грн, 100-150 см – 500 грн;

– ялиця одноколірна – до 80 см – 300 грн;

– сосна кримська: 100 см – 250-350 грн;

– ялина канадська: до 1 м – 250 грн.

Крім самих ялинок та сосон, можна придбати і новорічні композиції з ароматної хвої.

До слова, новорічне деревце, якщо воно легальне, має бути промарковане спеціальними уніфікованими засобами – самоклейними етикетками або пластмасовими бирками-стяжками. Ці засоби розриваються при спробі їх зняття і тим самим унеможливлюється повторне використання.

Наклейки містять відповідну інформацію: індивідуальний номер та штрих-код, який заноситься у Систему електронного обліку деревини. За допомогою таких кодів можна перевірити походження ялинки.
Щоб зберегти хвойні від незаконного вирубування, Волинське ОУЛМГ зі свого боку щороку запроваджує додаткові заходи з охорони хвойних насаджень від незаконного вирубування в новорічний період.

Не виняток – новорічний період 2019-2020. Уже організовано рейдові бригади державної лісової охорони спільно з працівниками Нацполіції та Держекоінспекції, громадськими інспекторами з охорони довкілля, громадськістю та представниками ЗМІ для виявлення правопорушників.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні