--> У ліцеї на Волині відкрили центр деревообробних технологій. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У ліцеї на Волині відкрили центр деревообробних технологій. ФОТО

0
-9
У ліцеї на Волині відкрили центр деревообробних технологій. ФОТО
У Торчинському професійному ліцеї відкрили навчально-практичний центр деревообробних технологій. Тепер тут зможуть не тільки навчати студентів на новому обладнанні, а й вдосконалювати навички спеціалісти із таких професій: «верстатник деревообробних верстатів» та «столяр будівельний».

Нагадаємо, у квітні 2018 року Торчинський ліцей відвідали тодішні голова Волинської обласної ради Ігор Палиця та депутат Волиньради В’ячеслав Рубльов. Саме за сприяння Волинської обласної ради з освітньої субвенції були виділені гроші на закупівлю техніки. Загалом для потреб закладу закупили 12 одиниць деревообробного обладнання на суму 1 млн 300 тис. грн.

Директор закладу Олександр Вознюк каже: завдяки тому, що в ліцеї – нове обладнання, цього року був рекордний набір першокурсників – 28 учнів. Крім того, розповідає, тепер вони зможуть не тільки давати своїх вихованців нові знання, але й займатися перепідготовкою випускників інших закладів та проводити стажування для всіх охочих.

«Аби організувати цей центр, ми провели дуже серйозну реконструкцію приміщень, демонтували ті верстати, які були, і підготували зал так, аби можна було організувати повноцінну лінію виробництва», – розповідає директор.



Старший майстер Анатолій Фаліштинський додає: обладнання у ліцеї не замінювали з кінця 80-х років. Найстаріший верстат тут був із 1961 року – його збираються лишити для історії. Спеціаліст встиг освоїти нову техніку та переконує, що нинішні агрегати безпечніші, тихіші і набагато краще обробляють деревину.

«Ми будемо навчати дітей виготовляти дошки для підлоги, блок-хауз та корпусні меблі, - каже майстер. – Ми хочемо пов’язати професію верстатника із виготовленням меблів, будемо проводити курси підвищення кваліфікації не тільки для випускників, а й для майстрів інших виробничих закладів».

За словами працівників закладу, завдяки новому обладнанню в ліцеї зможуть трохи заробити на виготовленні різноманітних виробів. Щоправда, не стільки, як хотілось би. Адже для навчання учнів деревообробці потрібно закупити матеріали. А кубометр сосни для виготовлення меблів коштує 8 тис. грн.

У планах Олександра Вознюка – відкриття в ліцеї ще двох навчально-практичний центрів. Він переконаний, що це дозволить збільшити набір учнів до закладу.

«Плануємо навчально-практичний центр для будівельників, а пізніше – для кулінарів. Впевнений, що це нам під силу, адже у нас є не тільки можливості, але й фахівці. Єдине, що на державному рівні потрібно дбати про заробітну плату педагогів і майстрів. В останніх зарплата мінімальна – трохи більше як 4 тис. грн. І саме з цим проханням ми будемо звертатися до народного депутата В’ячеслава Рубльова».


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні