--> Як брати-дзюдоїсти з Волині здобули 80 медалей. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як брати-дзюдоїсти з Волині здобули 80 медалей. ВІДЕО

0
-1
Як брати-дзюдоїсти з Волині здобули 80 медалей. ВІДЕО
Тимур і Рустам Мохнюки з Любомля займаються дзюдо з 5 і 6 років.

У місті інших спортивних секцій не було, тому вибір батьків був очевидним, – йдеться у сюжеті UA|TV.

“Прийшли маленькі, швидкі, з хорошими фізичними показниками. Бігали стометрівки: по п’ять стометрівок в повному режимі, з прискоренням. Це взагалі рівень для старших. Сто метрів в однаковому режимі пробігти з прискоренням – це взагалі важко”, – згадує тренер Олексій Чунь.

Юні спортсмени розповідають, що їх тренер суворий, любить, щоб була дисципліна, але при цьому він хороший і справедливий.

Завдяки професійному підходу тренера та працездатності хлопчиків, вони успішно виступають на обласних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Стіна в кімнаті обвішана медалями, які періодично потребують перерахунку, адже часом хтось забуває про зароблений трофей. За попередніми підрахунками, на двох у братів є близько вісімдесяти медалей.

“Молодший Рустам – більш наполегливий, затятий. Тимур теж такий гарячий, хоче перемагати. Він займається, але хоче, щоб йому все далося легко. Але такого не буває, треба займатися, працювати”, – каже мама хлопчиків Юлія Мохнюк.

Рустам і Тимур також займаються футболом. Коли йдеться про нього, змушувати хлопців йти на тренування точно не треба. Вони із задоволенням біжать на поле, щоб поганяти м’яч. Деякий час хлопці більш серйозно займалися футболом і навіть брали участь у різних змаганнях, за які отримували нагороди.

У вересні 2019 року інтернет облетіла новина про те, що юний житель Волинської області став чемпіоном України з сумо серед юнаків до 12 років. Це був один із братів – Рустам.

“Подзвонив тренер наш: “Є змагання з сумо, хлопці хочуть поїхати”? Чоловік сказав, що нехай їдуть. Відповідаю: “Так, нехай їдуть”. Після змагань спочатку не повірила, що перше місце. Переконалася, коли показали відео. Ну, емоції зашкалювали. Але був такий шок спочатку, що як це так – він без тренувань, і вже перше місце зайняв”, – згадує Юлія Мохнюк.

Хлопці кілька разів брали участь у змаганнях із дзюдо, які відбувалися в Польщі, і приїжджали звідти з непоганими результатами. Рівень таких змагань досить високий, адже з’їжджаються підготовлені спортсмени з різних країн.

Команда дзюдоїстів із Любомля успішно виступає на багатьох всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Зокрема, в 2017 році на відкритому турнірі з дзюдо в польському місті Хелм вони завоювали 14 медалей, з тріумфом виступили в 2018 році на всеукраїнських змаганнях “Кубок князя Мала“, які відбувалися в Коростені, цього ж року з турніру “Lviv Judo Open Cup” команда привезла дев’ять медалей. У 2019-му команда продовжила поповнювати скарбничку перемог. Свою лепту в ці перемоги внесли й брати Тимур із Рустамом.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні