Жителі приміського села не хочуть приєднання до Луцька. ВІДЕО

3
7
Жителі приміського села не хочуть приєднання до Луцька. ВІДЕО
Жителі села Баїв не бажають бути в складі об'єднаної з Луцьком громади, а хочуть залишитися в складі Боратинської ОТГ.

Відеозвернення з цього приводу розмістив на своїй сторінці у фейсбуці Анатолій Левчук, депутат Боратинської об'єднаної громади, виборчий округ №25, село Баїв.

«У 2017 році мало хто вірив, що ми станемо частиною Боратинської громади, – розповідає Анатолій Левчук. – Але ми тоді провели опитування, і більш ніж 90 відсотків опитаних жителів сказали «так» Боратинській громаді».

Депутат стверджує, що нині у Міністерстві регіонального розвитку виношують плани приєднати до Луцька приміські території, навіть не поцікавившись думкою людей, які там проживають.

«Сьогодні нас ніхто не питає, і хочуть примусово створити нову громаду, – каже Анатолій Левчук. – Але ми звикли жити в правовій державі і вирішувати питання правовим шляхом. Тому ми опитали жителів. І з 224 опитаних жителів округу усі 100 відсотків хочуть залишитися у складі Боратинської об’єднананої громади. До речі, серед опитаних більш ніж чотирьох з половиною тисяч Боратинської об’єднаної громади понад 99 відсотків сказали «так» Боратинській об'єднаній громаді і «ні» Боратинській громаді у складі міста Луцька».

Обранець баївців наголошує: «Ми любимо сусідні громади, адже ні для кого не секрет, що чи не кожного дня люди їздять на роботу. До нас приїжджають жителі міста Луцька і сусідніх громад по смачну джерельну воду, на відпочинок. Тут музей села Баїв та волинського бджільництва. Але ми хочемо жити на паритетних умовах, як сусіди. Ми хочемо шукати спільні шляхи вирішення наших викликів. Ми хочемо бути як адміністративно-територіальна одиниця, самостійний орган управління».

Нагадаємо, до Луцька пропонують приєднати сім навколишніх громад: Княгининівську, Боратинську, Заборольську, Гіркополонківську, Жидичинську, Липинську та Підгайцівську.

Колишня сільська голова Жидичина Юлія Дащук вважає приєднання усіх прилеглих громад до Луцька не дуже вдалою ідеєю.

Незгоду щодо можливості включення Жидичинсьої ОТГ до складу Луцька висловили на позачерговій сесії депутати Жидичинської ОТГ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не треба, в такому випадку, маршрутка в баїъв має їздити не через все місто,а відпправлятись виключно з автостанції №2
Відповісти
У Боратині завжди крутилося чимале "бабло" за рахунок підприємств на території сільради, а тепер прийдеться ділитися з Луцьком.
Відповісти
дров наламав Яручик, приєднав Баїв, логіки нема, але незабаром кремберг перереєструється в луцьк, баївці, швидше до луцька ідіть, землю Яручик вже всю продав на пару з Москвичем
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні