--> ОТГ на Волині «найняла» собі шерифа | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

ОТГ на Волині «найняла» собі шерифа

0
3
ОТГ на Волині «найняла» собі шерифа
У Іваничівський об’єднаній територіальній громаді реалізовують проєкт «Поліцейський офіцер громади» та вже невдовзі «шериф» приступить до своїх обов’язків.

Про це оголосив голова ОТГ Федір Войтюк на засіданні сесії Іваничівської селищної ради 14-го листопада, пише Буг.

Депутати затвердили програму забезпечення особистої безпеки громадян, підтримання публічного порядку та публічної безпеки, в тому числі безпеки дорожнього руху на території Іваничівської ОТГ, а також протидії злочинності на 2019-2023 роки. Одним із напрямків діяльності та заходів з її реалізації є проєкт «Поліцейський офіцер громади».

Войтюк повідомив, що офіцер громади Володимир Семенюк проходить навчання у Львові і скоро приступить до виконання своїх обов’язків.

Іваничівська ОТГ зі свого бюджету повинна забезпечити шерифа громади робочим місцем, транспортом, їх утриманням та ремонтом та іншим майном, передбаченим на виконання посадових обов’язків.

Детальніше про офіцера громади розповів т.в.о. начальника Іваничівського відділення поліції В’ячеслав Мартинюк. Він зазначив, що Національною поліцією України проголошено принцип Community policing, згідно з яким правоохоронці, органи місцевого самоврядування та громада мають відчувати спільну відповідальність за безпеку громадян.

"Поліцейський офіцер громади є частиною усієї програми, спрямованої на реалізацію Community policing (яку прийняли на сесії селищної ради – ред.). Один поліцейський буде займатися всіма проблемами громади. Великий плюс: він не буде заступати на чергування чи конвоювання, не залучатиметься до іншої роботи, на пов’язаної з роботою в громаді, працюватиме виключно на її території", – розповів Мартинюк.

Старший капітан поліції Володимир Семенюк виграв конкурс на заміщення посади офіцера громади. Шериф перебуває в штаті поліції, але в першу чергу підпорядковується керівництву громади. Нацполіція дає йому зарплату та забезпечує формою. Громада – робочим місцем і якщо поліція надасть службовий автомобіль, то витрати на паливно-мастильні матеріали та ремонт несе бюджет громади.

Головний акцент у Національній поліції роблять на тому, що поліцейський офіцер має стати частиною громади, першим, до кого звертатимуться люди, які зіштовхнулися зі злочином чи несправедливістю. Він повинен постійно контактувати з мешканцями, щоденно забезпечувати порядок на підзвітній йому території, запобігати порушенням. Ще одна вимога – шериф має проживати на території громади, в якій працює, а не приїжджати звідкись.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні