Лучан застерігають не оплачувати проїзд через Приватбанк

3
0
Лучан застерігають не оплачувати проїзд через Приватбанк
Деякі перевізники Луцька вирішили оминути систему оплати за проїзд електронним квитком, повісивши у маршрутках QR-код «Приватбанку».

Про це стало відомо у п’ятницю, 15 листопада, на позачерговому засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради.

Зокрема, начальник управління транспорту та зв’язку Володимир Степанов розповів, що цього тижня з’явився ще один претендент бути оператором в місті Луцьку.

«У зв’язку з тим, що є претенденти, які не брали участь в конкурсі, не подавали своїх ідей, є необхідність визначити оператора – товариство з обмеженою відповідальністю «СІТІ КАРД СИСТЕМ», єдиною особою, уповноваженою здійснювати справляння плати за транспортні послуги в громадському транспорті», – сказав посадовець.

Степанов додав, що на сьогоднішній день у Луцьку видали 100 тисяч пільгових і непільгових квитків. Частина перевізників вже користується валідаторами, які встановили в транспорті.

Перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад пояснив, що у деяких маршрутках Луцька розвісили QR-код «Приватбанку». Це, за його словами, порушення законодавства, адже Луцькрада запровадила в місті електронний квиток, а відтак лише ним можна розраховуватися в маршрутках та тролейбусах обласного центру Волині.

«За угодою на території Луцької територіальної громади є один оператор – компанія відповідальністю «СІТІ КАРД СИСТЕМ», яка є єдиним і основним оператором. Перевізники мають відповідати за використання іншого оператора перед законом. На «Приватбанк» ми вже надіслали листи і перевізникам теж повідомили про порушення. Є лише електронний квиток і ніяких інших QR-кодів бути не може», – виступив Недопад.

Члени виконавчого комітету Луцької міської ради підтримали проєкт рішення про визначення єдиного оператора електронних систем в місті Луцьку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Де обіцяний мобільний додаток??? В якому році він буде???
Відповісти
То тепер люди не можуть обрати конкурентного провайдера проведення оплати?
То будь ласка організуйте для людей оплату банківською картою. Інакше виглядає як потурання монополії.
Варто певно НАБу розглянути правомірність рішень виконавчого комітету.
Відповісти
Якщо маршрутка без валідатора значить проїзд безкоштовний!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні