Кандидатка на посаду ректора СНУ Тереза Левчук: «Я ніколи не мовчала і далі мовчати не буду»

1
6
Кандидатка на посаду ректора СНУ Тереза Левчук: «Я ніколи не мовчала і далі мовчати не буду»
20 листопада в Східноєвропейському національному університеті ім. Лесі Українки відбудуться вибори ректора. Зараз триває період передвиборчої агітації кандидатів.

Одна із претендентів на ректорське крісло - Тереза Левчук, доктор філологічних наук, доцент, у четвер, 14 листопада, презентувала свою програму і бачення розвитку університету.

Тереза Левчук каже: передвиборчий процес у найбільшому закладі вищої освіти на Волині важко назвати прозорим: «Ще до того, як стали відомі імена кандидатів на посаду ректора, ми могли спостерігати приховане використання адмінресурсу: зустрічі з працівниками проректором і колишнім ректором, подачу інформації про виконану роботу посадових осіб як рекламу кандидатів. Усі ж решта кандидатів змогли агітувати за себе лише із вівторка, 12 листопада».

У своїй програмі кандидатка наголошує, що прагне, щоб Вчена рада і Конференція трудового колективу стали не номінальними, а реальними учасниками процесу управління університетом. Для того, щоб важливі рішення ухвалювали колегіально, а не номінально, головою Вченої ради має бути не ректор, а обрана Радою незалежна особа.

Імідж університету створюють здобутки його працівників. Тому Тереза Левчук пропонує керуватися принципом співвідношення грошової винагороди та якості виконаної праці.

Університет має стати менеджером, який популяризує в Україні і світі здобутки кожного викладача, просуває у світовий простір наукові видання. «Наукові школи та авторитетні фахівці – це той товар, який університет має пропонувати закордонним партнерам», - каже кандидатка.

Варто переорієнтувати діяльність студентського самоврядування. Зараз ні викладачі, ні студенти не готові до системи вибіркових дисциплін. Університет має бути регіональним центром не лише освіти, але й мистецького життя міста. Варто втілити давню мрію – створити театр Лесі Українки.

Факультети повинні стати активними учасниками господарської діяльності. Бюджет має стати відкритою інформацією, усі господарські рішення – максимально прозорими. Тереза Левчук вважає потрібним після обрання нового ректора провести незалежний аудит фінансів та документації університету.

Як виявилося, участь Терези Левчук у виборах для багатьох стала цілковитою несподіванкою – адже заявку вона подала у останній день. Мовляв, втомилася говорити, але не отримувати відгуку від керівництва СНУ.

Про себе каже: готова вчитися, бо багато сфер діяльності керівника для неї ще в новинку. Зараз джерела фінансування і розподіл коштів у СНУ – інформація, не доступна пересічним викладачам.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це не університет, а совкове ПТУ не смішіть людей
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні