--> Тимошенко підтримала селян, які протестують проти відкриття ринку землі | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Тимошенко підтримала селян, які протестують проти відкриття ринку землі

0
4
Тимошенко підтримала селян, які протестують проти відкриття ринку землі
Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко підтримала вимоги аграріїв не допустити поспішного відкриття ринку сільськогосподарської землі.

На ризики і загрози урядового законопроєкту №2178-10 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» політикиня наголосила під час погоджувальної ради голів депутатських фракцій, комітетів і груп, що відбулася минулого понеділка.

Вона нагадала, що, згідно з соціологічними опитуваннями «Рейтингу», 75% громадян не підтримують продаж сільськогосподарської землі, а 81% виступають проти її продажу іноземцям. Тим часом саме урядовий законопроєкт відкриває їм доступ до українського ринку землі. Це становить реальну загрозу для суверенітету та цілісності держави. Адже на розпродаж із молотка піде 72% території України, а в одні руки можна буде віддати 210 тисяч гектарів угідь. Хіба таке припустиме в умовах, коли за українську землю на Донбасі гинуть наші патріоти?

Юлія Тимошенко наголосила на небезпеці урядового законопроєкту для і вітчизняних виробників: фермерів, селян-одноосібників, малих і середніх аграріїв. Адже вони не зможуть конкурувати з агрохолдингами, зокрема з тими, що працюють із іноземним капіталом. Великим корпораціям українська земля потрібна лише як місце для вирощування сировини. Вони не дбатимуть про належне її використання, правильну сівозміну, безпечну екологію, бо головне для них – швидка вигода.

«Фракція «Батьківщина» вимагає негайно зняти з розгляду всі законопроєкти, що стосуються відкриття ринку землі, продовжити ще на рік мораторій на її продаж, щоб ухвалити рішення для підтримки українських сільгоспвиробників. Зокрема створити спеціальний фонд, де передбачити кошти для викупівлі за ринковою ціною паїв у власників, які хочуть їх продати. А також створити координаційну раду для відпрацювання стратегії розвитку малого і середнього фермерства, сімейних ферм», – наголосила Юлія Тимошенко.

У вівторок, 12 листопада, на засіданні Верховної Ради лідер фракції «Батьківщина» зазначила: земля – це найцінніший стратегічний ресурс, особливо тепер, коли людству не вистачає продовольства. Хто буде мати в своєму розпорядженні великі земельні масиви, той буде потужним гравцем на світовому ринку. Тому ні в якому разі не можна дозволити розбазарювати найдорожче – нашу землю.

Тимошенко нагадала, що на протести проти відкриття ринку землі вийшли селяни по всій Україні. Цього тижня аграрії перекривали автошляхи і на Волині. А депутати 231 місцевої ради, зокрема 15 місцевих рад нашої області, ухвалили рішення про неприпустимість відкриття ринку землі та вимагають провести всеукраїнський референдум із цього питання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні