--> У селі під Луцьком орендар занедбав ставок. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У селі під Луцьком орендар занедбав ставок. ВІДЕО

0
-1
У селі під Луцьком орендар занедбав ставок. ВІДЕО
Останні декілька років жителі Заборолі, що під Луцьком, нарікають на орендаря водойми.

Мовляв, усіх рибалок він виганяє, йдеться у сюжеті 12 каналу.

Нарікають селяни і на стан водойми. Мовляв, за останні роки береги ставка позаросли очеретом, а орендар його не викошує.

Орендувати цей ставок, включно із трьома іншими, підприємець Сергій Балабуха почав у 2007-му. Тоді ж і змінив призначення водойми.

Тобто, орендар має право не давати людям ловити тут рибу. Це він, власне, й робить.

Заяви рибоохоронного патруля підтверджує і юрист. Каже: принцип, що громада має право на вилов риби, працює лише тоді, коли за документами водойма загального користування. Якщо ж цільове призначення інше – правило не працює.

Нині в Заборолівській сільраді лише розводять руками. Договір підписували їх попередники. На 49 років. У 2017 сільрада намагалась вирішити проблему. Звернулись у прокуратуру з вимогою, щоб орендар підписав додаткову угоду.

Поки що затвердили лише один з пунктів: про підвищення оренди. Тож нині за рік орендар платить 57 тисяч гривень, тобто, трохи менше 5-ти тисяч в місяць. А от щодо інших вимог сільради, поки результатів немає. Єдиний вихід: говорити з підприємцем і шукати компроміс. Але досі на це орендар не йде.

Громада ж готова домовлятись і навіть допомогти облагородити став. Звісно, з умовою, що любительське рибальство – дозволять.

А поки ж місцевим рибалкам залишається хіба що ходити на сусідні ставки за два км від Заборолі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні