У Санкт-Петербурзі (Росія) викладач вбив і розчленував студентку. ВІДЕО

1
2
У Санкт-Петербурзі (Росія) викладач вбив і розчленував студентку. ВІДЕО
Професор СПБДУ Олег Соколов, якого підозрюють у вбивстві аспірантки Анастасії Єщенко, був відомий своєю ексцентричністю і тягою до молодих студенток, а його пристрасть до постаті Наполеона мала маніакальний характер. Про це йдеться у сюжеті каналу «360».

Про дивацтва вченого розповів його колега по вишу, історик Євген Панасенков. За словами Панасенкова, він ще рік тому писав звернення з вимогою звільнити Соколова, оскільки той поводитися неадекватно. Так, за питання про плагіат у роботах Соколова побили двох студентів.

Інцидент розбирала дисциплінарна комісія, але звільняти авторитетного вченого не стали. Панасенков розповів і про те, що Соколов жив з вбитою, і про це знав весь університет. Ба більше, з його слів, перша дружина Соколова померла при загадкових обставинах, а кожну свою нову обраницю доцент називав Жозефіною.

11 років тому Соколов нібито побив одну з них, оскільки та хотіла розірвати стосунки. Соколов вивчав життя Наполеона Бонапарта і був помітною фігурою російського руху реконструкторів. Студенти і колеги Соколова розповіли, що пристрасть Соколова до Наполеона переходила професійні межі і мала маніакальний характер – невипадково викладач планував після вбивства Анастасії накласти на себе руки в костюмі імператора.

Водночас, російський блогер Дмитро Пучков (Гоблін), розповів журналістам, що Соколов і Панасенков були затятими противниками (останній звинувачував Соколова в плагіаті). Деякі студенти підтримували Панасенкова, і Соколов нібито став жертвою цькування.

Нагадаємо, Олег Соколов був затриманий вранці в суботу, 9 листопада, коли привернув увагу поліцейських після того, як пірнув у річку, щоб втопити пакет, в якому знаходилися відрізані руки вбитої.

Сам Соколов перебував в неадекватному стані, його відвезли до лікарні з переохолодженням. Чоловік зізнався, що перебував зі своєю колишньою студенткою у відносинах і вбив її після сварки. Прийшовши в себе, він вирішив розчленувати тіло і позбутися його. У процесі він багато пив, щоб не втратити свідомість.

В квартирі викладача співробітники правоохоронних органів виявили тіло вбитої молодої жінки та її відрізану голову, а в рюкзаку — травматичний пістолет.

Соколов планував покінчити з собою в костюмі Наполеона в Петропавлівській фортеці на очах у туристів. З собою він хотів взяти прощального листа, а вдома залишити заповіт.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Які вчителі такі і результати!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні