«Оберіг-2019»: у Луцьку шукатимуть музичні таланти з усієї України

0
0
«Оберіг-2019»: у Луцьку шукатимуть музичні таланти з усієї України
Луцьк на три дні стане культурною столицею України. Шукатимуть таланти не лише серед волинян, адже до обласного центру Волині приїхали автори та виконавці зі всіх областей України та навіть із Криму.

Про це стало відомо у четвер, 7 листопада, на пресконференції щодо проведення Всеукраїнського фестивалю авторської пісні та співаної поезії «Оберіг-2019».

Захід триватиме 7-9 листопада в приміщенні Палацу культури міста Луцька. Конкурс відбудеться в номінаціях «авторська пісня» та «співана поезія». Участь можуть взяти виконавці віком від 16 років, які мають твори на власні україномовні тексти або на вірші українських поетів.

За словами директорки Волинського обласного науково-методичного центру культури Любові Рожнової, у фестивалі, окрім волинських виконавців, візьмуть участь представники Луганщини, Одещини, Донеччини, Дніпропетровщини, Харківщини, Миколаївщини, Черкащини, Чернігівщини. Приїдуть також зі столиці України та Київської області, з міста Кропивницького, Львівщини, Рівненщини, Хмельниччини, Вінниччини, Тернопільщини та Автономної республіки Крим.

Журі фестивалю очолять відомі письменники, громадські діячі брати Дмитро та Віталій Капранови. У складі також Едуард Драч, Сергій Лазо, Володимир Смотритель, Юрій Поліщук та Ігор Баранюк.

Перший заступник голови Волинської обласної ради, голова оргкомітету Юрій Поліщук розповів, що цьогоріч оргкомітет фестивалю організував студентський «Оберіг». Це благодійний концерт для студентів луцьких ВНЗ. Він відбудеться в актовій залі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, що на вулиці Винниченка, 30, та в клубі «Майдан», що на вулиці Євгена Сверстюка, 2.

«Оберіг» був і знову став відновленою фішкою нашого волинського краю. Вірю, що він і далі притягуватиме до себе цікавих людей і талановитих виконавців. Цьогоріч є певні новинки: «Оберіг» буде для студентів, а відтак відбуватиметься в корпусі СНУ імені Лесі Українки. Сподіваюся, що ці три дні пройдуть в хорошій атмосфері. І Волинь дійсно на три дні стане культурною столицею України», – виступив він.

Для студентів виступатимуть Віктор Винник – гурт «Мері», Тарас Силенко, Зіновій Медюх – переможець «Оберегу-2017» (гурт «Кулі»), Володимир Смотритель – монотеатр «Кут», Юрій Поліщук – гурт «Чорні Черешні» та інші.

Депутат Волинської обласної ради Олександр Пирожик зауважив, що цього року фестиваль прийматиме талановитих виконавців майже з усіх областей України. Варто зауважити, що «Оберіг» – це благодійний захід. Зібрані на концертах гроші, спрямують на потреби військових частин, які розташовані на території Волинської області.

«Дуже приємно, що фестиваль від самого початку його відродження має чітку ідеологію: пропаганда українського та антипропаганда «руского міра». Кажуть, коли фестиваль відбувається вдруге – це система, а коли втретє – то це вже традиція. Наш захід має волонтерський аспект: коли ти робиш добру справу, то й інші люди роблять свій доброчинний внесок. Дуже приємно, що кожного року відчувається зростання рівнів фестивалю: наскільки широку географію ми охоплюємо. Якщо минулого року включився центр України, то в 2019-му ми маємо представників майже зі всієї України», – виступив Олександр Пирожик.

Депутат Волинської обласної ради, член оргкомітету Сергій Сівак зауважив, що цього року фестиваль назбирав рекордну кількість учасників – 62 виконавці. Якщо у 2017 році було лише 50 заявок, то нині відстежується динаміка популярності «Оберегу» – подали 85 анкет.

«Наша місія – розставити сітки і виловити там декілька діамантів, перли», – сказав Сівак.

За його словами, оргкомітет фестивалю зобов’язався виплатити головному барду – переможцю 10 тисяч гривень.

«Ці гроші частково служитимуть певним заохоченням майбутніх конкурсантів і таким собі бонусом для переможця. Ми хотіли б наших переможців рекламувати на всеукраїнському телеканалі, але поки все залишилося на рівні наших сподівань», – зауважив депутат Волинської облради.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні