--> Чому на Волині 32 відремонтовані амбулаторії не можуть розпочати роботу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чому на Волині 32 відремонтовані амбулаторії не можуть розпочати роботу

0
2
Чому на Волині 32 відремонтовані амбулаторії не можуть розпочати роботу
На Волині 32 відремонтовані амбулаторії не можуть розпочати роботу. Заклади реконструювали за кошти Світового банку. Однак допомогу пацієнтам продовжають надавати у старих і занедбаних приміщеннях.

Чому не поспішають із відкриттям медзакладів, з'ясовували кореспонденти "5 каналу".

ЧИТАТИ ТАКОЖ:Чому в селі під Луцьком в новозбудованій амбулаторії досі не приймають пацієнтів

У деякі амбулаторії завезли меблі та обладнання. Але допомогу пацієнтам продовжують надавати у старих і занедбаних приміщеннях.

Відкрити нову амбулаторію у селі Зміїнець планували ще 1 жовтня. Попри те що роботи завершені, приймати пацієнтів заклад не розпочав і досі, бо замовник – Міністерство фінансів – не підписав акти та декларації виконаних робіт.

"Нам залишили ключик, але сказали не використовувати і не запускати сюди сімейних лікарів", – каже голова Княгининівської ОТГ Олена Твердохліб.

Відремонтована амбулаторія розташована поруч із будинком Оксани. Поки громада чекає дозволу на користування закладом, жінка змушена везти дітей на прийом до лікаря у сусіднє село.

"Ми зараз якраз ідемо до лікаря в Княгининок. Нам це незручно, бо далеко, ми вже не можемо дочекатися, коли відкриється амбулаторія", – переконує мешканка села Зміїнець.

На 100 відсотків завершений ремонт і в амбулаторії у селі Чаруків. Тамтешній підрядник має три таких об'єкти.

"Роботи завершені, є можливість встановити обладнання і допустити персонал до роботи. Але оскільки акти виконаних робіт не підписані замовником із певних причин, отримати декларацію про завершення робіт неможливо і допустити персонал і відвідувачів, відповідно, також", – пояснює представник підрядника Андрій Генсецький.

Іще одна амбулаторія – у селі Благодатному. Там замінили дах, капітально відремонтували кабінети, а нині завершують зовнішнє утеплення стін, проте продовжувати ремонт тамтешній забудовник відмовляється – не хоче працювати в борг. Тому лікарі й досі приймають пацієнтів у приміщенні колишнього ЖЕКу.

"Об'єкт мали закінчити в вересні-місяці, але фінансування було з перебоями, оплачено будівельникам 2 млн 136 тис., борг на сьогодні становить 5 млн 584 тис.", – зауважує головна лікарка Нововолинського центру первинної медико-санітарної допомоги Ольга Попіка

Амбулаторії ремонтують за кошти Світового банку. Представниця організації у регіоні пояснює: відкриття закладів гальмується, бо в Міністерстві фінансів не призначили нового керівника проєкту.

"Зараз Мінфін чекає поки буде визначено нового керівника проєкту, нову особу, яка підписуватиме фінансові документи щодо проєкту в Україні. Поки цієї особи не визначено, Мінфін не може подати заявку на фінансування до Світового банку. Відповідно затримка зараз тільки за цим. Гроші для України зарезервовані є у повній сумі, вони не можуть бути не виділені", – наголошує координатор субпроєкту Світового банку у Волинській області Оксана Гичук.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні