Помер перший представник Президента на Волині

0
3
Помер перший представник Президента на Волині
2 листопада перестало битися серце першого керівника державної виконавчої влади Волині Володимира Блаженчука.

Про це пише "Волинська газета".

Володимир Іванович народився 7 вересня 1945 р. у селянській родині в с. Холопичі Локачинського р-ну. Пройшов шлях від колгоспника місцевого колгоспу «Батьківщина» до комсомольського активіста і партійного функціонера.

В період ГКЧП як другий секретар обкому КПУ зайняв державницьку позицію і зробив усе можливе, щоб тодішньому першому секретареві обкому КПУ і народному депутатові СССР Леонідові Павленку та його спільникам не вдалося запровадити надзвичайний стан, що унеможливлювало проведення репресій щодо патріотів України.

У січні 1991 р. – березні 1992 р. Володимир Блаженчук – голова Волинської обласної ради народних депутатів та обласного виконавчого комітету, а з 20 березня 1992 р. до квітня 1994 р. – представник Президента України у Волинській області (посада, аналогічна голові облдержадміністрації).

Символічно, що Володимир Блаженчук пішов у відставку добровільно, зробивши з цього приводу заяву та назвавши основні причини неможливості співпрацювати з центральною владою, насамперед, в економічних питаннях.

Потім Володимир Іванович реалізував себе як дипломат: був генконсулом України в польському м. Гданськ, а також радником Посольства України в Грузії.

Після виходу на заслужений відпочинок Володимир Блаженчук активно займався громадською роботою. Зокрема, був секретарем Координаційної ради з питань захисту споживачів Волинської облдержадміністрації та очолював облосередок ГО «Союз споживачів України».

В цей період в особистому житті Володимира Блажченчука сталося непоправне горе: в молодому віці раптово помер син Володимир...

Володимир Блажченчук помер внаслідок тривалої та важкої хвороби.

Церемонія прощання відбудеться о 14.00 3 листопада в Луцькому Свято-Троїцькому кафедральному соборі ПЦУ, поховають Володимира Івановича на кладовищі в с. Гаразджа.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні