«Я в болоті жити не буду», – Петро Філюк про свою місію в Конституційному Суді

1
-6
«Я в болоті жити не буду», – Петро Філюк про свою місію в Конституційному Суді
Новообраний суддя Конституційного Суду Петро Філюк розповів, якою бачить свою місію в Києві.

«Якщо Бог дасть розуму і таланту, спробуємо зробити так, щоби хоча б не було гірше», – сказав Петро Філюк на урочистостях у Волинському апеляційному суді в п’ятницю, 1 листопада, з нагоди обрання його суддею Конституційного Суду.

Нагадаємо, XVII з'їзд суддів 30 жовтня обрав суддею КСУ голову Волинського апеляційного суду Петра Філюка.

Вшанувати Петра Філюка, який 15 років очолював Волинський апеляційний суд, прийшли його друзі, колеги, наставники.

Звертаючись до них, Петро Тодосьович, зокрема, сказав:

«Шановні мої вчителі, шановні колеги, друзі! Розумію, що відбулось. Знаю, що маю робити. Перш ніж робити певний крок, я завжди згадую перші кроки життєві. Дякую Богу, що він вділив мені саме таку долю. Завжди пам’ятаю, де я народився. Пам’ятаю перших своїх вчителів. Це, звичайно, батьки. Це вчителі і жителі Залухова (село в Ратнівському районі, де народився Петро Філюк, – ред.). Тому що там основа. І коли почався професійний шлях, дякую, що мав таких професійних вчителів, які і сьогодні присутні. Які приймали на роботу в міліцію тоді ще. Пам’ятаю всіх, хто запропонував іти на судову роботу. Ніколи не думав, що буду довго в суді. Покійний Олександр Галич, голова Луцького міського суду, мене знайшов. Не знаю, чи на щастя, чи на горе. Переконали, погодився. Думав: прийду, попрацюю, отримаю квартиру – і назад у міліцію (сміється – ред.). Не так сталось. Дякую вчителям, які сьогодні в перших рядах сидять. Які оберігали, навчали, вели по життю, наставляли, як потрібно жити, працювати, ставитись до людей. Очолював цю установу 15 років, і ніколи в думках не було зробити щось недобре. Давалось завдяки таланту, здоров’ю, вмінню. Хотів зробити так, щоб всім було добре. Не давав приводів для того, щоб у колективі було щось не так, непорозуміння і все інше. І тому цей результат, що перед вами, завдяки вам усім. Ви є дзеркалом того результату».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Ні з ким не радився», – Філюк про рішення балотуватися до Конституційного Суду

Петро Філюк сказав, що ніхто на нього в Києві ставку не робив. «Я маю на увазі тих, хто хотів процесом управляти, – пояснив Філюк. – І настільки суддівський народ мудрий, що відбулось, те, що відбулось. Але питання не в мені. Я завжди кажу, що свита робить короля. Я є лише відображенням того, що сталось. Це означає, що суддівська родина все робила правильно».

За словами новообраного судді Конституційного Суду, він знає, що його чекає в Києві.

«Там стільки грязі, стільки болота, але можна зробити і з болота гарну картинку. То я знаю, що мене чекає. І з моїм характером я в болоті жити не буду (державному маю на увазі). Якщо Бог дасть розуму і таланту, спробуємо зробити так, щоби хоча б не було гірше. Це я так бачу свою місію», – зазначив Філюк.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вже колись один дєятель теж подібне казав "Я з ганьбою жити не буду! Якщо куля в лоб, то куля в лоб" і де він тепер? накрав грошей і живе приспівуючи.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні