До кінця року на Волині облаштують туалети у 20 школах

0
-9
До кінця року на Волині облаштують туалети у 20 школах
У приміщеннях 20 шкіл у Волинській області облаштують вбиральні.

Міністерство освіти і науки України продовжує впроваджувати бюджетну програму з облаштування туалетів усередині шкіл з умовною назвою "Гідність дитини". Для забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов у приміщеннях окремих закладів загальної середньої освіти з освітньої субвенції було виокремлено відповідну статтю видатків. Для Волині сума виділених з державного бюджету коштів становить 16,9 мільйона гривень. Окрім того, співфінансування місцевих бюджетів становить 10,4 мільйона гривень, повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

За словами заступника голови обласної державної адміністрації Валентина Цьося, Мінрегіон розробив декілька прикладів планувальних рішень такої добудови санвузлів у школах. Варто зазначити, що під час облаштування підрядники дотримуються оновлених державних будівельних норм щодо інклюзивності будівель. А саме, облаштовують універсальні туалети для дітей з інвалідністю.

В цьому році за кошти бюджетної програми в області працюють над облаштуванням санвузлів в приміщеннях 20 шкіл. В трьох з них – роботи вже завершені. На сімох об’єктах нині ведуться роботи, по дев’ятьох – укладені договори. Й один проект наразі проходить експертизу.

"Завершені роботи по облаштуванню туалетів в школі села Лишнівка Прилісненської ОТГ, в Лобненській та Підкормільській гімназіях Любешівської ОТГ. Ведуться роботи в школі села Карасин Прилісненської ОТГ, Римачівській школі Вишнівської ОТГ, Яснівській школі Головненської ОТГ, в школах села Четвертня та Грузятин Колківської ОТГ та в школі села Рудка-Козинська Рожищенського району. Укладені угоди по таких об’єктах: школа села Скірче Горохівського району, сіл Щитинь та Погулянка Любешівського району, Сильнівський НВК Ратнівського району, школи сіл Троянівка, Колодії та Тельчі Маневицького району, школа села Підліси Велицької ОТГ та Римачівська школа Голобської ОТГ. По школі села Броди Ратнівського району триває експертиза проекту", – повідомив Валентин Іванович.

Однак, ще двадцять шкіл на території області потребують облаштування вбиралень у приміщеннях. Для остаточного вирішення питання забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов у приміщеннях шкіл регіону обласна державна адміністрація направила лист в Кабмін, в якому просить включити в бюджет відповідну державну програму та виділити кошти.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні