Нардеп з Волині просить змінити правила перевезень школярів

0
-8
Нардеп з Волині просить змінити правила перевезень школярів
Народний депутат з Волині В'ячеслав Рубльов просить Міністра освіти та голову Держпродспоживслужби зменшити відстань довозу учнів до школи.

Відповідний запит зачитали на пленарному засіданні сесії Верховної Ради 1 листопада.

Як йдеться в документі, до народного депутата звернулися жителі села Козин Рожищенського району Волинської області, а саме батьки дітей молодшого шкільного віку, які відвідують школу в сусідньому селі.

В зверненні козинців йдеться про те, що школу І ст. в їхньому селі закрили в 2017 році, і тепер учні початкових класів села Козин навчаються в ЗОШ І-ІІ ступеня села Рудка-Козинська, яка знаходиться на відстані близько 3 кілометрів від села Козин.

«Згідно Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу ДСанПіН 5.5.2.008-0, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України 14.08.2001р. № 63 передбачено, що транспортним обслуговуванням забезпечуються учні, які проживають на відстані від школи понад 3 км, з попередньо визначеними зупинками відповідного транспорту. Батьки звернулись з проханням посприяти у забезпеченні довозу їхніх дітей до місця навчання і додому та переглянути вищевказані норми транспортного обслуговування школярів, адже учням молодших класів щодня доводиться долати відстань між двома селами у 3 км при будь-яких погодних умовах», - зазначив нардеп.

У своєму запиті Вячеслав Рубльов просить внести зміни до санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу, зокрема зменшити відстань доведення дітей до школи з 3 км до 2 км. Та наполягає, що проблема із довозом школярів, які мешкають у сільській місцевості, до навчальних закладів існує по всій країні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні