--> У місті на Волині хочуть ліквідувати вечірню школу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У місті на Волині хочуть ліквідувати вечірню школу

0
6
У місті на Волині хочуть ліквідувати вечірню школу
У листопаді на черговій сесії Ковельської міської ради депутати вирішуватимуть долю вечірньої школи у місті.

Про це повідомляє Ковельpost.

У проєкті рішення, оприлюдненому на сайті міської ради, йдеться про припинення вечірньої загальноосвітньої школи ІІ-ІІІ ступеня №1 м. Ковеля. Її приєднають до закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №5.

У Ковелі нині діє вечірня (змінна) загальноосвітня школа II-III ступеня № 1, у якій навчається 121 учень (4 класи). Це неповнолітні та дорослі, які з певних причин покинули навчання в середніх чи старших класах.

Необхідність припинення діяльності вечірньої школи, як окремого закладу виникла у зв'язку з тим, що у новому Законі «Про освіту» відсутнє таке поняття як вечірня школа. Натомість є школи з класами вечірнього типу навчання. Крім того, Міністерством освіти та науки України прийнято ще один документ — Наказ №536 від 23.04.2019, яким регламентуються форми здобуття загальної середньої освіти.

Як запевнив начальник управління освіти м. Ковеля Віктор Бичковський, дотримання прав та інтересів працівників та учнів школи гарантують. Педагогічний і технічний персонал навчального закладу, який припинить своє існування як самостійна одиниця, буде працевлаштовано у ЗЗСО №5. А ті, хто нині навчається у вечірній школі, продовжать здобувати середню освіту уже як учні ЗЗСО №5.

Якщо за рішення проголосують, створять відповідну комісію та здійснять передбачені законодавством заходи.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні