В Україні штрафуватимуть за перевезення дітей в автомобілі без автокрісла

8
1
В Україні штрафуватимуть за перевезення дітей в автомобілі без автокрісла
Верховна Рада ухвалила закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей» (№ 1150).

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 332 народних депутатів.

Позафракційний депутат Дмитро Шпенов під час представлення проекту зазначив, що законом встановлюється адміністративна відповідальність за порушення правил перевезення дітей.

Також Шпенов зазначив, що законопроектом встановлюється штраф за порушення правил перевезення дітей у розмірі 510 грн, за повторне правопорушення - 850 грн.

У пояснювальній записці звертають увагу, що у Правилах дорожнього руху визначено: "забороняється перевозити дітей, зріст яких менш як 145 см або тих, що не досягли 12-річного віку, у транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки, без використання спеціальних засобів, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу; дітей до 16-річного віку - в кузові будь-якого вантажного автомобіля; організовані групи дітей у темну пору доби".

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви придурки, творці цих законів, а чи знаєте, що не всі діти сидять в тих кріслах, як їх туди садити?????
Маразматики при владі, да і все.

Відповісти
Садити як і всіх - ніжками і попою донизу! Не сидять в тебе? А що роблять ті "не всі" діти? Лежать? Чи може вони які не такі, як всі діти у всьому світі?! Вся цивілізована Європа возить дітей в цих кріселках, а в неї, бач, не сидять! То няню найми, якщо сама не вмієш з своїми дітьми справитися! Може ще й навчишся у неї дечого
Відповісти
А якщо немає куди чіпляти те крісло? Я сама ззаду їжджу зі своїми дітьми. В маршрутках теж для дітей встановлять автокрісла? Там небезпечніше, як у власній машині дітям з батьками.
Відповісти
Нема куди чіпляти?!?! ДО КРІСЕЛ вони чіпляються!! До тих крісел, що в автомобілі! А якщо ти їздиш лише маршруткою, то не коментуй те, чОго не розумієш. Не сміши людей
Відповісти
Правила і ті неправильно скопіювали!!!
Відповісти
козли народу не мають своїх дітей
Відповісти
Козли якраз ті, хто ризикує життям своїх дітей! Не раз бачу дур, які ще й на передньому сидінні додумуються дитину на руках перед собою тримати! Їй же в її курячі мізкі навіть не доходить, ЩО буде з тією дитину у разі зіткнення! Воно навіть не рощуміє, що сама ж і розчавить ту дитину!
Відповісти
М-даааа. Читаю оці "коменти", і бачу скільки баранів за сало "права" покупляло. А якщо ви не водії, то якого милого вякати про те, що не до вашого розуму?!
Ці норми ДАВНИМ-ДАВНО прописані в Правилах Дорожнього Руху! Вчити потрібно було! (і пішоходам теж, між іншим!) А зараз лише вводять покарання "рубльом" за порушення цих пунктів!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні