У Луцьку перевіряли «найнебезпечніші» пішохідні переходи

0
2
У Луцьку перевіряли «найнебезпечніші» пішохідні переходи
Під час осінніх канікул поліцейські вкотре нагадують дорослим, що вони є прикладом для своїх дітей, і саме вони мають повторювати їм правила поведінки на дорозі.

Як повідомили в пресслужбі патрульної поліції Волині, 29 жовтня поліцейські провели профілактичні бесіди з водіями на вулиці Володимирській, поблизу пішохідного переходу, де 24 жовтня сталась дорожньо-транспортна пригода, під час якої постраждала маленька школярка. Дівчинка нині перебуває в лікарні. Луцькі патрульні долучились до здачі крові для потерпілої, а адміністрація 2 школи передала 20 тисяч гривень на її лікування, також кошти надсилають на картку небайдужі мешканці.

Люди розповіли поліцейським, що на цій ділянці дороги водії часто перевищують швидкість. Лучанка Тетяна поділилась, що їй доводиться іноді витрачати 10-20 хвилин, аби перевести всіх дітей через дорогу.

До слова, днями мешканці матимуть зустріч у міськраді, проситимуть встановити тут світлофорний об’єкт. Можливість його розміщення розглядають і працівники віддлу безпеки дорожнього руху УПП.

«Справді, діти маленькі зростом і не завжди помітні для водіїв. Вони можуть раптово вибігати на перехід, а це заборонено. Зараз рано темніє, тому обов’язковим є носіння світловідбивних елементів. Краще, звісно, переходити дорогу разом з дорослими. Якщо ж їх немає поруч, то переконатись, що автомобіль зупинився і лише тоді ступати на пішохідний перехід», - розповіла інспекторка Ольга Шмігель.

Побували патрульні і на вулиці Героїв УПА. Тут розташовані кілька навчальних закладів, рух транспорту дуже інтенсивний, і мешканці теж скаржаться, що водії не завжди пропускають пішоходів, раптово «вилітають» з-за рогу, не надають перевагу в русі.

Тут навіть пристуність службового автомобіля не завадила водієві мікроавтобуса проігнорувати людину на пішохідному переході: він «пролетів» мало не по його ногах. Звісно, за таке порушення його зупинили, це тягне накладення штрафу в розмірі 255 гривень.

Біля 12 школи, на цій вулиці, нині розробляють проект-схему світлофора на вимогу. Об’єкт давно просять і мешканці мікрорайону, і місцеві депутати, звертались щодо цього і патрульні. Також тут проводили акцію: біля пішохідних переходів за допомогою трафаретів наносили попереджувальні написи. Люди були вдячні, кажуть, завдяки цьому вдалось привернути увагу до проблеми ще більше.

«За 9 місяців цього року на Волині маємо півтори сотні аварій за участю дітей. 139 дітей травмовано та семеро, на жаль, загинуло. Для кожного з нас ці цифри мають бути пересторогою. Третина аварій з потерпілими – за участю саме пішоходів. Тому профілактика і превентивна робота – першочергова задача патрульних, яку вони щодня виконують. Але й всі учасники дорожнього руху мають бути свідомими, уважними, взаємоввічливими», - вважає старший інспектор Богдан Павлович.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні