--> Експертна група обстежує Світязь: шукають причини обміління озера | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Експертна група обстежує Світязь: шукають причини обміління озера

0
-3
Експертна група обстежує Світязь: шукають причини обміління озера
З ініціативи директора Шацького національного природного парку Марії Христецької створено робочу групу з питань обстеження та виявлення причин обміління озера Світязь.

Робоча група, у складі наукових співробітників, провідного інженера лісового господарства та начальника відділу державної охорони ПЗФ Шацького НПП обстежує мілководну частину озера Світязь, меліоративні системи, а також стан наявних гідротехнічних споруд. Про це повідомили на сторінці Шацького НПП у фейсбуці.

Сьогодні обстежили південний берег озера від затоки Бужня до затоки Лука. За висновком робочої групи найбільше вода відійшла від берега в урочищі Тополина – на понад 30 метрів.

Провідний науковий співробітник, Петро Юрчук зазначає, що це через наявність тут великої мілководної акваторії. В той же час поблизу затоки Лука – на 1-3 м.

Робоча група протягом тижневого терміну підготує фото-матеріали та акт обстеження озера Світязь, які можна буде переглянути на офіційному сайті та сторінці Шацького НПП в фейсбуці.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні