«Електронний квиток мав би коштувати 7 гривень», – лучанин навів свої розрахунки

2
3
«Електронний квиток мав би коштувати 7 гривень», – лучанин навів свої розрахунки
Електронні квитки для проїзду в громадському транспорті Луцька з 11 листопада мають коштувати 7 гривень, а не 35, – каже лучанин Андрій Шаховський.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного Волині.

Пан Андрій розповів, що звернувся до підприємства, яке займається виготовленням таких електронних карток, і отримав цінову пропозицію:

"Звертаючись до Луцького центру, який веде реєстр територіальної громади, отримав відповідь, що в місті Луцьку є 152 тисячі громадян, які мають право голосу. Відповідно – це повнолітні. Вираховуючи з того, кількість населення пільговиків – це орієнтовно 50 тисяч (разом зі студентами). І 100 тисяч активних громадян, які переміщаються загальним громадським транспортом. Разом виходить 150 тисяч.

150 тисяч помножити на 35 гривень – виходить 5 мільйонів 250 тисяч. Це вартість карток, які мають продати лучанам. З них 50 тисяч більше усього буде оплачено містом, бо пільговики їх отримують безплатно. А все інше буде оплачено громадянами, які купують картки. Є два українські виробники. Я написав запит на 100 карток. Комерційна пропозиція – сім гривень", – розповів Андрій Шаховський.

Чому ціна у п’ять разів вища, запитали в керівника транспортного управління міста Володимира Степанова.

Він каже, що 35 гривень за картку – найнижча цінова пропозиція на виготовлення карток, яку отримала міська рада. Чиновник розповів, що ціну розрахував оператор. Вартість електронного квитка в угоді з ним не прописували.

"Працювали з Приватбанком, і з Ощадбанком. Вони ставили ціну електронного квитка, починаючи від 120 гривень і вище. Коли розробляли програму і у 2018 році затверджували на сесії, ми відповідно закладали кошти виходячи від собівартості – 120 гривень. Зараз ціна – 35, в Києві – 50. У Луцьку нині найнижча ціна", – пояснив головний транспортник міста.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: усі новини про впровадження у Луцьку електронної системи оплати за проїзд

Детальніше в сюжеті:

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ціна така тому що треба ж ще собі коханим щось урвати
Відповісти
Під час інтерв'ю Степанова ледь стримувався. Тотальна некомпетентність. Простий приклад: картка в Києві має заставну вартість у 15 грн. Цю картку можна повернути в будь який момент і отримати свої 15 грн.
За кордоном носій взагалі безкоштовні і входять у вартість послуг перевезення.
Нас облагодєтєльствовали. Бєрітє холопи проєздниє по 35 і нє ропщітє.
В Тілі он метро спалили за 30 песо (підняли проїзд на 30 коп і в результаті мали погром на 40 станціях)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні