Мовчазні вбивці з лісу: на Волині виявили небезпечні гриби

1
-7
Мовчазні вбивці з лісу: на Волині виявили небезпечні гриби
У селі на Маневиччині виявили радіоактивні гриби.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр.

При проведенні соціально-гігієнічного моніторингу в санітарно-гігієнічну лабораторію Маневицького міжрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» були доставлені гриби їжовики (козли) свіжі, які відібрані в урочищі біля с. Карасин. При проведенні досліджень виявлено перевищення допустимого рівня вмісту радіонуклідів цезію-137.

Тому рекомендуємо мешканцям області перед вживанням лісових грибів або іншої лісової продукції в разі відсутності інформації щодо її безпечності звертатися до ДУ «Волинський лабораторний центр МОЗ України» та його територіальних підрозділів для визначення вмісту радіонуклідів та отримати поради лікарів щодо правильної технологічної обробки сировини.

Це є реальний шлях запобігання внутрішнього опромінення населення понад встановлені нормативи.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ще багато чого ми не знаємо, а цезій і стронцій, радіоактивні елементи в підземних грунтах в лісах Волині, Рівненщині ще не не зникли. Період розпаду ще досить тривалий. Ягоди та грби завжди перевіряйте на вміст нуклідів спектрометром, навіть якщо вони дозиметром будуть показувати норму, до 20 мкр/ч
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні