Електронний квиток у Луцьку: чому картка коштує 35 грн та які ще зміни планують впроваджувати

8
-5
Електронний квиток у Луцьку: чому картка коштує 35 грн та які ще зміни планують впроваджувати
Скільки карток видали за перший день, де ще, крім центру на вулиці Лесі Українки, 16а, завтра можна отримати пільгові персоніфіковані картки та як будуть їздити пільговики-не лучани?

ЧИТАТИ ТАКОЖ: усе про запровадження електронного квитка у Луцьку

На актуальні питання щодо запровадження електронного квитка у Луцьку відповідає начальник управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради Володимир Степанов.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Електронний квиток у Луцьку: водії продаватимуть картки за 50 гривень

- Чому картка коштує 35 гривень?
- Вартість картки встановлена виробником - компанією ТОВ "СІТІ КАРД СИСТЕМ".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Електронний квиток у Луцьку: чи можна своєю карткою заплатити за когось

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Електронний квиток у Луцьку: як їздитимуть супроводжуючі людей з інвалідністю

- Чому такі черги, люди чекають по кілька годин?
- Центр працює з 8.00 до 22.00 сім днів на тиждень, беї вихідних. Вчора я там був о 20.00 – у черзі було 12 людей. Сьогодні я о восьмій ранку спілкувався з пенсіонерами, вони кажуть: «Мені не спиться, то я приїхав сюди». А працюючі приходять після роботи.

Із сьогоднішнього дня два робочих місця в ЦНАПі видають картки пільговикам, завтра підключиться Департамент соціальної політики на Волі 4а. За вчора видали 500 електронних квитків. Їх отримали всі, хто прийшов.

- Чи будуть з часом квитки на один проїзд?
- У перспективі плануємо зробити квитки, які будуть розраховані на певну кількість проїздів, не обмежену в часі. Також плануємо зробити можливість їхати тролейбусом із пересадками без повторної оплати. Тобто сісти, оплатити, а тоді просто пересісти в потрібний тролейбус і доїхати до місця призначення вже без реєстрації.

- Чи буде ажіотаж із не персоніфікованими картками?
- Ні, все буде спокійно. Перші апарати з продажу вже встановили, зараз їх програмують. Вони будуть по території всього міста, на вокзалах та у торгових центрах.

На сайті "СІТІ КАРД" буде карта, де у місті стоять термінали. Згодом на цих терміналах можна буде сплатити комунальні платежі, заплатити за паркування, поповнити мобільний телефон тощо.

- Як будуть їздити пільговики не з Луцька?
- Сьогодні я спілкувався з представниками ОТГ з Гіркої Полонки і Липин. Вирішили, що ОТГ буде укладати договір із "СІТІ КАРД" і міською радою, вони будуть надавати список пільговиків, за яких будуть платити. Ці люди приїдуть і отримають персоніфікований електронний квиток і будуть користуватися.

Всі, хто зараз за рішенням виконкому користується пільгами – будуть їх мати. Обмежень по кількості проїздів не буде.

- Якщо дитина вчиться у Луцьку, але тут не зареєстрована, вона отримає квиток?
- Так, за місцем навчання. І якщо зареєстрована в Луцьку, а вчиться не тут – теж отримає. Якщо дитина загубила картку, вона може її замінити – картка виготовляється протягом 5 хвилин. Однак другий і наступний раз вона вже буде коштувати 35 грн.

Щодо квитків на два-три проїзди, вони будуть не зовсім вигідними. Бо хоч тариф лишився той самий, але квиток на два проїзди буде коштувати 15 грн, на три – 20 грн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яким нормативно-правовим актом передбачено оплачувати пасажиром виготовлення квитка? Вартість виготовлення квитка входить до тарифу на пасажирське перевезення. Це витрати перевізника. Отже, отримання плати за картку незаконне. Пане Степанов, спростуйте, посилаючись на норму закону, у якій би чітко було зазначена правомірність таких дій.
Відповісти
Вони цю плату можуть провести, як благодійний внесок. Медицина всіх навчила як обходити закон.
Відповісти
Потрібно не мовчати а подати петицію що всі громадяни міста мають право на безкоштовну картку
Відповісти
Міська рада повинна за картку заплатити,а не громадянин міста,ганьба.
Відповісти
Жителів України ділимо на своїх і чужаків, хоча всі проживають в державі Україна.Далеко зайдем.
Відповісти
Тобто мені, як приїзджому, якому треба кожного тижня впродовж місяця доїхати до лікарні, треба спочатку шукати місце продажу того електронного квитка, а потім втрачати залишок, оскільки він діє 48 годин. Чому відразу не ввести квиток на 1 проїзд ? Афера?
Відповісти
Люди!Чого Ви думаєте, що всі мають за Вас платити, як не міська рада то держава!Невже Вам важко заплатити тих 35 грн!Яка Вам Європа?Як Ви думаєте що всі вам щось винні!Почніть з себе!
Відповісти
добрий вечір...скажіть якій термін придатності квитка....і на яку суму його можна поповнити....також чи не списуються кошти в кінці місяця...якщо ти їх не використав...?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні