На Волині оштрафували кілька десятків «забудькуватих» водіїв

0
-9
На Волині оштрафували кілька десятків «забудькуватих» водіїв
На Волині патрульні штрафують водіїв за за неввімкнені фари авто.

Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції Волині.

Нагадаємо, у зв’язку зі скороченням світлового дня та погіршенням погодних умов з 1 жовтня по 1 травня виникає необхідність у підвищенні видимості автомобіля для пішоходів та інших учасників руху. Тож, у відповідності до вимоги пункту 9.8 Правил дорожнього руху у цей період на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар.

Так, у четвер, 17 жовтня, патрульні на СП «Явір», що біля с. Вишнів у Любомльському районі, винесли кілька десятків постанов на водіїв, які порушили правила дорожнього руху. Більшість з них – за неввімкнене ближнє світло фар поза населеними пунктами.

«Стаціонарний пост розташований не в селі і не в місті, а на трасі Київ-Ковель-Ягодин М-07, тому вмикати світло тут уже потрібно. Інакше виносимо постанову та накладаємо штраф в розмірі 425 гривень», – розтлумачує рядовий поліції Сергій Левщук.

Як зазначають патрульні, з інших типових порушень, що виявляють на цьому посту: водії рухаються в крайній лівій смузі, коли права вільна, а також нехтують дорожнім знаком 5.7.1, виїжджаючи з автозаправки, і перетинають суцільну лінію розмітки. За це також є адміністративна відповідальність.

Крім того, на посту встановлена система, яка дозволяє виявляти транспортні засоби, що перебувають в розшуку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні