«Муніципали розводять людей на гроші», – лучанка. ФОТО

5
6
«Муніципали розводять людей на гроші», – лучанка. ФОТО
Представники департаменту муніципальної варти не повернули гроші лучанці, яка стверджує, що заплатила більшу суму штрафу.

Про це в коментарі інтернет-виданню «Волинь24» розповіла лучанка Марина (ім’я змінено).

За її словами, нещодавно на припаркованому біля Центрального ринку автомобілі працівники департаменту муніципальної варти Луцької міської ради залишили повідомлення про стягнення штрафу через залишене в забороненому місці автомобілі.

«Повідомлення про притягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил зупинки, стоянки, паркування зафіксоване в режимі фотозйомки (відеозапису)».



Згідно з цим повідомленням водій автомобіля мусив сплатити штраф в сумі 255 гривень а копію завіреного банком документу, що засвідчує факт сплати суми штрафу потрібно надіслати на вайбер департаменту.

«Якщо чек про оплату не надіслати, то муніципали не видалять тебе зі списку тих, хто має сплатити його. Тобто сума штрафу буде висіти на твоєму імені, а може й збільшуватися почне через затягування оплати. Мені цікаво, як люди, які не мають вайбера, чи навіть не мають сучасного смартфона можуть повідомити їм про те, що сплатили той штраф? Виходить, наживаються?», – обурюється лучанка.

Водій у відділенні банку заплатив штраф та комісію в сумі 20 гривень, чек про сплату скинув департаменту муніципальної варти у Вайбері.

За декілька днів випадково дізнався, що є такий собі «пільговий період». Мається на увазі те, що якщо штраф сплачуєш протягом десяти банківських днів після правопорушення, то можна заплатити не всю суму, а лише половину.

«Але я не маю юридичної освіти, я людина творча. Про це йдеться в повідомленні, яке залишили на автомобілі, але люди не вникають в це все. Вони прочитали суму штрафу і все. Хай би жирним хоч виділили. Я тридцятьом людям прочитала речення, де йдеться про половину штрафу, вони не зрозуміли. Відповідно і я не зрозуміла, тому заплатила всю суму», – розказує Марина.



У повідомленні йдеться: «оплата зараховується як оплата за винесеною Постановою, у тому числі шляхом сплати 50% розміру штрафу протягом 10 банківських днів з дня вчинення правопорушення (пільговий період)».

Коли лучанка вирішила повернути половину заплачених коштів, звернулася в департамент муніципальної варти. Там їй повідомили, що грошей не повернуть, мовляв «треба бути уважнішою».

«Потім я подзвонила в ЦНАП, сказали прийти і написати заяву на Пустовіта. Я написала. У відповіді йдеться: «законодавчі підстави повернення коштів відсутні». Мені не шкода ті 100 гривень, але я ж така не одна. Якщо є сума проплати, то відповідно має бути сума повернення у випадку переплати. Муніципали розводять людей на гроші», – розповідає лучанка.

Ольга ЗАЇКА




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Таке враження, що муніципали небачать нічого і нікого крім "неправильно" припаркованих авто (дітей які ламають майно...тощо), працюють на відсоток, скільки обдеруть лучан і гостей міста в кишеню ЛМР, щоб показати які вони потрібні. Але перш за все потрібно працювати для блага лучан...
Відповісти
Абсолютно згідна з Мариною. Гроші повинні бути повернуті. Це ж не благодійний внесок, а штраф. Людина переплатила, значить решту поверніть. І ще одне. Часто ходжу по вулиці П'ятницька гірка і маю нагоду спостерігати за "роботою" цих "трудяг". СРАМ!!! ПОЗОР!!! На рівному місці заробляють протоколи. Вулиця П'ятницька гірка вузька, дві машини не можуть розминутись і щоб не заблокувати її, водій мусить припаркуватись на частині тротуару, порушивши ПДР. То ці "трудяги" тупо стоять і штрафують їх ні за що. А біля ЦНАПУ немає де припаркуватися. Замість того, щоб наводити порядок у місті, слідкувати і карати тих, хто ламає і руйнує комунальне майно, вони створюють видимість бурхливої діяльності. ДАРМОЇДИ!!!!
Відповісти
Ці "трудяги" лише створюють видимість бурхливої діяльності

Відповісти
Нехай попросить переплату перенести на наступний штраф.
Відповісти
Так, до речі, це варіант! Ніхто ні від чого не застрахований! Це як Приват банк колись забирав здачу собі, а зараз перераховують на телефон...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні