На Волині страйкують гірники

0
-1
На Волині страйкують гірники
У Нововолисньку працівники шахти №9 відмовилися спускатися у копальню.

Страйк гірники розпочали у вівторок, 15 жовтня, пише "Буг".

Як повідомив голова незалежної профспілки 9-ї шахти Василь Гура, причина – невиплата заборгованості по заробітній платі. Колективу копальні боргують зарплату з липня 2019-го року.

Варто зазначити, що 3 жовтня у стінах Верховної Ради України відбувся брифінг за участю голів профспілок гірників України. Василь Гура тоді зазначив, що ситуація у вугільній галузі на Волині є кричущою.

Досі гірникам державних шахт не виплачені 1 млрд 200 млн грн. Про це написав у фейсбуці голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

"Вранці застрайкували гірники шахти №9 "Нововолинська" ДП "Волиньвугілля". Це на батьківщині народного депутата, голови Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрія Геруса, який доклав свою руку, щоб з 1 жовтня постачати електроенергію по прямим договорам з Росії. Усе це шлях до повної ліквідації вугільної галузі", – пише Волинець.



До слова, на погашення боргу по заробітній платі перед гірниками буде виділено один мільярд гривень. Таке рішення на засіданні ухвалив уряд України. Гроші будуть виділені в рамках підготовлених змін до державного бюджету на 2019 рік.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні