--> Нобелівську премію з економіки присудили за боротьбу із глобальною бідністю | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Нобелівську премію з економіки присудили за боротьбу із глобальною бідністю

0
2
Нобелівську премію з економіки присудили за боротьбу із глобальною бідністю
Нобелівську премію з економіки у 2019 році присуджено Абхіджиду Банерджі (Індія), Естер Дюфло (Франція) і Майклу Креймеру (США) "за їхній експериментальний підхід до зменшення глобальної бідності".

Імена вчених було названо під час спеціальної прес-конференції в Стокгольмі, пише 112.ua.

"Результати досліджень лауреатів економічних наук 2019 року значно поліпшили нашу здатність боротися з бідністю на практиці. Завдяки одному з їхніх досліджень понад 5 млн індійських дітей змогли скористатися програмами корекційного навчання в школах", - йдеться в прес-релізі Нобелівського комітету.

Естер Дюфло стала другою в історії жінкою, яка здобула нагороду в галузі економіки після Елінор Остром (її було нагороджено у 2009 році за роботу, яка показала, як спільна власність може успішно управлятися групами людей).

До того ж вона стала наймолодшим вченим, нагородженим Нобелівською премією з економіки. Її оголосили лауреаткою у віці 46 років.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні