--> Як бути справжнім захисником: боєць і священник розказали луцьким школярам та ліцеїстам | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як бути справжнім захисником: боєць і священник розказали луцьким школярам та ліцеїстам

0
2
Як бути справжнім захисником: боєць і священник розказали луцьким школярам та ліцеїстам
Старшина Луцького батальйону Микола Тишик і військовий капелан отець Сергій Лівончук зустрілися з юними лучанами.

Такі, як Микола – не шкодуючи власного життя, без вагань йдуть захищати Україну. Такі як Сергій – стоять на захисті душ українських воїнів і щодня в молитві до Бога просять, щоб усі вони якнайшвидше повернулися додому живими. Про те, як бути справжнім захисником України і не зламатися духовно старшина Луцького батальйону Микола Тишик і військовий капелан отець Сергій Лівончук розповіли школярам і ліцеїстам на зустрічі у Волинському краєзнавчому музеї, пише прес-служба військової частини 1141 Національної гвардії України м. Луцьк.

Після серпневих подій 2014 року Микола Тишик став національним героєм. Під його командуванням екіпаж танку Т-64М у нерівному бою знищив два російських танки Т-72, третій змусив до втечі, а на четвертому повернувся до побратимів на позиції. У 2015 році за мужність та високий професіоналізм, виявлені у захисті територіальної цілісності України усі бійці екіпажу Миколи Тишика були нагороджені орденами «За мужність» ІІІ ступеня.

«Патріотизм і любов до рідної землі спонукали нас не стояти осторонь, а зі зброєю в руках відстоювати територіальну цілісність України. Бо саме від нас залежить не лише спокій в державі, а й встановлення довгоочікуваного миру на її теренах», - переконаний Микола Тишик.


Духовна підтримка для наших воїнів не менш важлива, ніж моральна чи психологічна. Капелан військової частини 1141 отець Сергій Лівончук нещодавно повернувся з чергової ротації зі сходу України. Він переконаний, що у найскладніші часи завжди рятує духовна єдність і взаємопідтримка.

«Військовий капелан не лише лікує душі військових, допомагає їм захистити внутрішній світ. Він завжди поруч з хлопцями в окопах. Поруч з тими, хто потребує доброго слова, поради, духовної опіки. У нинішній час кожному з нас важливо не втратити гармонію духовного і тілесного. І пам’ятати, що з нами – Бог, за нами – Україна!» - наголосив отець Сергій Лівончук.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні