--> Нардеп вимагає перевірити роботу підприємств, які поширюють сморід на Волині | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Нардеп вимагає перевірити роботу підприємств, які поширюють сморід на Волині

0
-3
Нардеп вимагає перевірити роботу підприємств, які поширюють сморід на Волині
Народний депутат В’ячеслав Рубльов підготував запит до правоохоронних органів та державної екологічної інспекції щодо екологічної ситуації, яка склалася на Волині.

Про це нардеп розповів під час прямого ефіру на телеканалі «Аверс» 11 жовтня.

Як відомо, останні кілька місяців волиняни б’ють на сполох: низка підприємств, які займаються тваринництвом, ігноруючи норми екологічної безпеки, завдають школи довкіллю та створюють масу проблем для мешканців прилеглих населених пунктів.

Так, у Володимирі-Волинському мешканці скаржилися на «криваві річки»: місцева «Володимир-Волинська птахофабрика» злила воду червоного кольору із рештками після забою птиці у відстійники.

У селищі Турійськ, де працює комбікормовий завод АПГ «ПАН КУРЧАК», через постійний сморід від заводу у мешканців прилеглих до заводу будинків розпочалися захворювання дихальних шляхів. Оскільки керівництво заводу ігнорувало скарги громадськості, люди були змушені вдатися до крайніх заходів: перекривали дорогу та вимагали закрити завод.

В селі Миляновичі Турійського району свиновідгодівельний комплекс «Віра-1», що теж входить до АПГ «ПАН КУРЧАК», отруїв гноївкою прилеглі до підприємства землі. А на території виробничого комплексу без врахування думки громади звели ще й крематорій та збираються спалювати трупи тварин. Мешканці села задихаються від смороду та бунтують проти свавілля підприємства, однак поки що результатів немає.

«Ті люди, які є власниками таких комплексів, не вболівають за Україну, або тут не проживають, або не асоціюють себе з нашою державою, – каже В’ячеслав Рубльов. – Такі варварські дії відіб’ються на наших дітях і внуках».

За роки незалежності України екологічна ситуація в державі значно погіршилася, адже мало яке підприємство нині дбає за очищення стічних вод чи встановлення фільтрів для очищення повітря. За такі злочинні дії проти довкілля винні повинні нести покарання, а для тих людей, які постраждали, повинна бути передбачена компенсація, вважає В’ячеслав Рубльов.

Саме тому народний депутат підготував запит до генпрокурора України, голови Національної поліції та в.о. голови екологічної інспекції, аби ті перевірили наведені факти та належним чином відреагували на порушення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні