--> На Волині в прикордонному місті відомому композитору-земляку присвятили фестиваль. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині в прикордонному місті відомому композитору-земляку присвятили фестиваль. ФОТО

0
-8
На Волині в прикордонному місті відомому композитору-земляку присвятили фестиваль. ФОТО
На Волині, 12 жовтня, в місті Устилуг відбувся перший «Устилуг Стравінський FEST», присвячений композитору Ігорю Стравінському.

Про це інформує Суспільне Волині

Львівська національна філармонія показала музично-театральну виставу за музикою Ігоря Стравінського «Історія солдата». У фіналі свята глядачі побачили вистави "Весна священна" та "Жар-птиця" у постановці Харківського національного академічного театру опери та балету.

Мета фестивалю – збільшити кількість туристів та поліпшити туристичну привабливість міста, розказати про єдиний в світі музей-садибу композитора та диригента Ігоря Стравінського.

Фестиваль відбувся за підтримки програми «Малі міста – великі враження» Міністерства культури України.

Довідково:

Ігор Стравінський – відомий на весь світ композитор, якому аплодувала аудиторія Європи та США. Утім, мало кому відомо, що родом він з України, і що на Волині досі є будинок композитора, збудований за його власним проектом, та який він особисто називав «райським куточком для творчості». Нині там на громадських засадах діє музей Ігоря Стравінського, а також там проводять міжнародні фестивалі класичної музики «Стравінський та Україна».

Фото Інни Кулініч.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні