--> Правоохоронці розслідують, звідки взялося «море крові» у Володимирі. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Правоохоронці розслідують, звідки взялося «море крові» у Володимирі. ВІДЕО

0
4
Правоохоронці розслідують, звідки взялося «море крові» у Володимирі. ВІДЕО
За фактом можливого забруднення землі внаслідок діяльності Володимир-Волинської птахофабрики відкрили кримінальне провадження.

Його розслідує Володимир-Волинський районний відділ поліції, передає УНН.

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня місцеві активісти зафільмували потік викидів рідких відходів червоного кольору на території Володимир-Волинського району. Нечистоти ведуть до відстійників ПрАТ «Володимир-Волинська птахофабрика».

Жителі району стверджують, що відходи потрапляють у підземні води і через місцеве озеро забруднюють навколишнє середовище, загрожуючи життю та здоров'ю.

«Після купання в цьому озері почали хворіти люди, і воно не є дивним, так як всі ці відходи стікають прямо в землю. Звідти можуть потрапляти в ґрунтові води і вести до озера», – каже житель Володимира-Волинського Тарас Сватко.

У «Володимир-Волинській птахофабриці» спочатку мовчали, а потім визнали: викиди кривавих відходів червоного кольору сформувалися внаслідок діяльності компанії.

«Частинки крові, незначний процент, вона все ж таки містить», – каже юрист компанії Михайло Чуб, який водночас переконує, що порушень немає.

Втім, місцеві жителі, як і влада – іншої думки. За фактом можливого забруднення земель району Володимир-Волинська прокуратура розпочала кримінальне провадження. Його розслідує Володимир-Волинський районний відділ поліції.

Розслідування справи перебуває на контролі керівництва прокуратури Волинської області, а до першочергових слідчих дій залучені фахівці Державної екологічної інспекції в області.

Начальник Держекоінспекції у Волинській області Олександр Ткачук зазначає, що кров на поля фільтрації не повинна скидатися. А перед тим, як скидати технічну воду, її мають попередньо очищати.

«Будуть братися аналізи. Може, там постійно вже йде скид. А, може, там іде наднормативний скид, то буде призупинено скид», – каже Ткачук.

Якщо екологи встановлять факт забруднення навколишнього середовища, на «Володимир-Волинську птахофабрику» накладуть штрафні санкції.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні